Hashim Thaci 24 ore pas heqjes se lapidarit te UCMPB-së: Turp, për liderët e Luginës se si nuk bën asgjë për te mbrojtur lapidarin  UÇPMB -së. Ishte një kurth që ishte vendosur nga shqiptarët lokalë me politikanët nga Beogradi

Preshevë, 13 janar  -Po bëhen bëhen gati shtate vjet nga largimi i pllakës përkujtimore të dëshmorëve të kombit të rënë në luftën e UÇPMB-së. Sikur Referendumi i vitit 1992 edhe lapidari u pëdor nga lideri ne cdo kater vite, kupto ne prag te zgjedhjeve, ku ata benin fushatat,  por asnjeri e as tjetra deri me sot nuk u realizuan.

Atë ditë, një numër shumë i madh i forcave policie serbe, të shoqëruara nga njësitet e xhandarmërisë, kanë marrë pjesë në operacionin e heqjes së lapidarit të vendosur para godinës së administratës së Preshevës.

Fillimisht një numër prej 200 pjesëtarësh të xhandarmerisë mbërritën në shesh, ndërsa rreth orës 07:00 të mëngjesit një eskavator shkuli dhe tërhoqi lapidarin nga vendi i vendosur. Sa beri jeohe vurja e lpidarit te UCKMB-së po aq beri jehone duke sjktuar edhe reagime ne media dhe tek personalitet shqiptare ne ballkan.

Keshtu, reagimi i pare erdhi nga Prishtina nga Hashim Thaci edhe pse ato dite viheshin lapioda serbe ne Kosovë te “heronjve” serb te cilet bene krime dhe gjoncid mbi shqiptaret, sikur Car Dushani. “Turp, për liderët e Luginës se si nuk bën asgjë për te mbrojtur lapidarin  UÇPMB -së” tha Thaci ne reagimin e tij adresuar liderve te Lugines se Preshevës, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Thaci shuplake liderëve te Presheves,  pas heqje se lapidarit tge UCPMB-së: Ishte një kurth që ishte vendosur nga shqiptarët lokalë me politikanët nga Beogradi

“Ajo ishte një kurth që ishte vendosur nga shqiptarët lokalë me politikanët nga Beogradi dhe kishte një ndikim negativ për Kosovën. Unë mendoj se ishte qëllimi i Serbisë, mbështetur nga injoranca e disa udhëheqësve politikë në Preshevë”, ka deklaruar Thaçi.

Sikur Ragmi Mustafa edhe lidere tjere nga ekipi i Riza Halimit kishin premtuar se “Lapidari i UCPMB-së do te kthehet aty ku ishte..” Por deri tash ato mbeten vetem premtime dhe fjalë. Atëhere, kur do te kthehet lapidari i UCPMB-së në Preshevë? Apo harrohet edhe ky lapidar sikur Referendumi-1992 ?!

“Lapidari i UÇPMB-së në Preshevë te mbesë mësim dhe shkollë për liderët atje. Apeli im është shumë i qartë për Preshevën, qe liderët e Luginës të punojnë bashkërisht, të jenë unik dhe të kenë veprim dhe strategji të përbashkët në favor të realizmit të drejtave kombëtare te shqiptarëve në Serbi”, kështu është shprehur për “Presheva Jonë” ish-ministri i jashtëm i Kosovës Hashim Thaçi sot president i Republikës.

Rreth heqjes se lapidarit te UCPMB-së ne janarin e ftoftë te 2013 Thaçi dha deklarata te “nxehta”  qe duke se ishte  bërë pak “nervoz” duke u drejtuar liderëve ne Preshevës me këto fjalë:  Turp, për liderët e Luginës se si nuk bën asgjë për te mbrojtur lapidarin  UÇPMB -së..”

Kryetari i Preshevës Ragmi Mustafen e ka quajtur njeri totalisht konfuz

Komandanti i UÇPMB-se Shefket Hasani ka pyetur presidentin e Kosovës “Hashim si mund të bashkosh Luginën e Preshevës me Kosovën, kur në takime ne Prishtinë pret vazhdimisht  ata njerëz që para pese vitesh vitesh i quajte spiun e argat të Serbisë, pasi u rrëzua lapidari i UÇPMB-së?!”.

e anashkalimin e rikthimit te lapidarit te UCPMB-së dhe Referendumit, liderët e Preshevës tradhtuan popullin dhe shkelën mbi gjakun e deshmorëve të UCPMB-së, ka dekalriuar për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” sociologu i njohur nga Lugina prof. Ibrahim Kadriu, njeriu numer dhe arkitekt i Referendumit te 1-2 marsit 1992 i cili ishte edhe kryetar i këtij procesi historik.

Ceshtja e lapidarit as pas shtate vitesh ende nuk eshte harruar ne Luginen e Presheves sa nga mediazt po aq edhe nga lideret, por kesja radhe jo duke prmetuar per ta kthyer ate, por duke akuuar nejri tjetrin se si mbetem pa lapidarin e UCPMB-së  ne Preshevë?!  Njeriu nume rnje i Prehsves Shqiperim  Arifi ka fajësuar edhe udhëheqjen të Preshevës, duke përmendur edhe mirënjohjes që sipas tij kryetar i mëhershëm, Ragmi Mustafa u ka dhënë atyre që hoqën lapidarin.

“Fundi i fundit ka qenë një gabim teknik i ish-kryetarit të Preshevës, Ragmi Mustafa, i cili e ka lejuar, por nuk është problemi vetëm se e ka lejuar sepse ata kanë hyrë edhe me forcat ushtarake. Por problemi ka qenë se ai që i ka çu forcat ushtarake i ka dhanë një mirënjohje. E tash ai trumbeton për Shqipërinë e Madhe dhe se duhet bashkëngjitje e të tjera, ai nuk ka qenë në gjendje me definu vetveten se çka domethënë me ta heq lapidarin dhe me i dhënë një mirënjohje atij që e ka hequr”, ka thënë ai.

Mustafën, Shqiprim Arifi e ka quajtur njeri totalisht konfuz.

 

SHPËRNDAJE