Preshevë, 23 prell -Pas deklaratve te presidneit serb Nikolic për “luftë” me Kosovën, duke se serbet kane “dezertuar” dhe tash kanme nisur “mobilizmin” e shqiptareve ne Kosovë dhe në Ballkan. Keshtu mendojn se paku mediat serbe.  Sipas të dhënave të gazetës serbe “Alo” anëtarë të Armata Kombëtare Shqiptare  jane “armatosur deri në dhëmbë, dhe trajnimi i njësive të saj kryhet gjatë natës, në një vende të mirë-fshehur..”. transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Sipas burimeve te njejta në territorin e Kosovës, Maqedonisë dhe Shqipërisë po zhvilohet fshurazi nje mobilizimi dhe trajnime luftarake të ekstremistëve shqiptarë, anëtarë të organizatës AKSH.

 

“AKSH e armatusur deri në dhëmbë. Në gjendje gatishmërie ndaj provokimeve serbe..”

Analist serb Sasa Borojeviç për kewte gazete serbe ka konfirmon se shjqiuptaret e amrtosu deri ne dhembe po zhvillojn manevra ne qendra te ndryshme  sekrete dhe kane vazhduar mobilizimit të fshehtë. “Në shtatë ditët e fundit, trajnimi natës dhe përgatitja e terroristëve që i përkasin një organizatë terroriste AKSH. Ju lutem vini re se autoritetet ndërkombëtare që nga qershori 1999 nuk janë çarmatosur ish UÇK-së apo armë nën kontroll. Shumica e këtyre armëve mbetet i ish-anëtarëve të UÇK-së. E gjithë kjo është një konfirmim se shqiptarët nuk heqin dorë krijimin e një Shqipërie të Madhe dhe nuk do të zgjedhin mjete për të bërë këtë ëndërr vijnë e vërtetë. Nëse bashkësia ndërkombëtare dëshiron për të qetësuar situatën, ai duhet të çarmatosur të gjithë ish-anëtarë të UÇK-së, se armët nën kontroll, por që sa më shpejt që ai e bën punën e gjykatës për krimet e kryera nga UÇK-ja.” tjhote amalsiti serbe nese do t’i besohej.

“Është e njohur se në Kosovë ka më shumë se 800,000 armë të paligjshme, pushkë automatike dhe granata dore mbi një milion. Preitet nje kaos i vërtetë..”  tha ne fund Borojeviç.

 

 

SHPËRNDAJE