Vatikani e ka cilësuar si të pavërtetë  sot një dokument sekret në Gjermani,  ku thuhet se Papa Benedikti do të vritet në muajt e ardhshëm, ka zbuluar të premten  e përditshmja italiane “Il Quotidiano Fatto” ne shkrimin e  vete të titulluar “Papa i Vatikanit  ka me vdekur edhe 12 muaj”  ?!, njofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

 

 

Romë, 10 shkut/AIK-Presheva Jonë

 

“Papa i Vatikanit  ka me vdekur edhe 12 muaj”  ?! Është tiulli që sot nxorrëm nga e përditshmja zvicerane  “Tribune de Geneve” «Le pape devrait mourir dans les douze mois à venir») e cila gazete duke ju referuar shtypit italian dhe burimeve sekrete gjermane, sipas të cilave Papa edhe 12 muaj do të vritet.

Por, Vatikani e ka cilësuar si të pavërtetë  sot një dokument secret në Gjermanisht, ku thuhet se Papa Benedikti do të vritej në muajt e ardhshëm, ka zbuluar të premten nga të përditshmen italiane “Il Quotidiano Fatto”.

Gazeta majtiste sot ka lëshuar një dokument “shumë sekret”, datë 30 dhjetor 2011 dhe gjoja është dorëzuar nga kolumbiani Castrillon Kardinali Dario Hoyos në pension,  në sekretariatit e shtetit dhe sekretarinë e  Benediktit XVI në janar.

 

Sipas gazetës, ky dokument – i shkruar në gjuhën gjermane duket të jetë i njohur  vetëm ër Papën dhe një bashkëpunëtorë  të tij në ngushtë, i cli merr një deklaratë dramatike të bërë gjoja nga Kryepeshkopi Paolo Romeo e Palermos deisa  udhëtonte në Kinë nëntorin e kaluar.

Paolo Romeo thuhet se i tha bashkëbiseduesit kanë hetuar se është fjala këtu rreth një komploti dhe se Papa të vritej  në “dymbëdhjetë muaje  e ardhshëm”.  Dokumenti nuk specifikon pjesëmarrësit në një komplot të mundshëm apo se ku apo kur Papa  do të mund të vritej.

Që duhet të merren seriozisht?

“Unë nuk e mohojnë ekzistencën e këtij dokumenti në gjuhën gjermane” prezantohet në Vatikan, “Unë them vetëm se ai absolutisht nuk duhet të marrë seriozisht atë që është shkruar në këtë dokument dhe besoj përmban disa të vërteta , “ka thkesuar ai.

Sipas deklaratave të tjera i dhënë nga dokumenti në Peshkopi Romeo, tani Benedikti XVI do të kemi një marrëdhënie shumë kundërshtues me Sekretarin e Shtetit Kardinalin (numri dy i Vatikanit) Tarcisio Bertone, dhe të kërkojnë zëvendësimin e tij. Kandidati i preferuar i tij do të ishte kardinal i Milano, Angelo Scola.

Sipas ekspertëve, shpërndarja e dokumentit mund të jenë pjesë e luftës për pushtet të heshtur, anëtarë të administratës së Vatikanit kërkon të provokojë largimin e kardinalit Bertone.

SHPËRNDAJE