Nën organizimin e qytetareve shqiptare për herë  të parë në preshevë po organizohet një panair i tillë ku kanë paraqitur veshjet dhe ushqimet tradicionale shqiptare, ku jan gatuar nga Nënat dhe gratë shqiptare të komunes sonë.

 

Sofra preshevare plot bereqet.. e mbushur plote flija, havlla, krelana, sarme, pasul, tatlia, turshia, ajvar, kebab, paqa, petulla, bakllava..

Salla e shtëpisë së kultures ishte i mbushur i tëri me gra dhe vajza të reja ku secila nga shtëpit e tyre kishin sjellur ushqime të llojeve të ndryshme dhe ëmbslsira. Mysafire speciale ishte Linda nga Kosova e cila udhheq emisionin e rregullt të saj Të Gatuajm Me Linden.

Ajo shprehet e knaqur shumë që ishte prezente në mesin  grave preshevare,dhe thot se ashtu siç më kan folur për gratë  preshevare se i bëjnë  ushqimet e mira tradicionale shqiptare dhe vërtet doli ashtu.

SHPËRNDAJE