ORGANIZATA E VETERANËVE TË LUFTËS

SË UÇPMB-së

R E A G I M

OVL e UÇPMB-së Vendimin e djeshëm të Gjykatës speciale të Serbisë e priti me një indinjatë të thellë ku padrejtësisht dhe me asnjë dëshmi konkrete dhe të pa bazuara në fakte të gjalla, 9 vellëzrit tanë u dënuan me mbi një shekull heqje lirie për krimet të cilat u ngarkuan nga Gjykata, por nuk arritën të gjejnë as edhe një provë konkrete të kryer nga vllezërit tanë.

 

Ky vendim edhe një herë dëshmon se drejtësia e gjykatës Serbe pa dyshim se qëndron pas politikës së vjetër anti shqiptare sepse u dëshmua se Serbia edhe më parë ka organizuar proçese të tilla.

 

Apelojmë te faktori udhëheqës vendor që lidhur me këtë vendim të gjykatës speciale Serbe,të jenë më unik dhe të jenë më këmbëngulës për lirimin e vëllezërve tanë në periudhë sa më të shpejt duke i harruar ambiciet e tyre për interesat personale,sepse ky realitet i hidhur nuk rëndon vetëm 9 të dënuarit,por në përgjithesi të gjithë banorët e LUGINËS së Preshevës dhe popullin shqipëtar!

  1.  
    1.  
      1. Kryetarë

Preshevë ____________

Nagip Bektashi

SHPËRNDAJE