doss

Beograd, 16 qershor  -Në Serbi jetojnë tre mijë të dyshimtë që kanë bërë krime të rënda lufte në Kosovë, Bosnjë e Kroaci, ku vetëm në Beograd jetojne mbi 80 kriminelë, ka dekalruar Sandra Orlovic, drejtoreshe ekzekutive e Fondit për të drejtën humanitare (FDH), trasnmeton agjencia  elajemeve “Presheva Jonë”

Sipas saj, “kjo shifer eshte i aktakuzave në pesë vjetët e fundit, Serbia është bërë oazë e mos dënimit për krime lufte…” Pradnaj edhe krtikat  e TPI-së nuk munguar ku qveria serbe vazhdimisht eshte akzuar për mosbahskepunim dhe fshje te krimineleve serbe  perballe gjaktes se Hagës.

Ajo ka thënë se sipas vlerësimit të saj, në Serbi jetojnë të paktën 3.000 persona të dyshimtë për kryerje krimesh të rënda në Kroaci, Bosnjë e Kosovë, ku vetem ne Boegrad jetojne rreth 80 te deshura per krime, shkruajn mediat serbe (“Srbiji živi najmanje 3.000 osumnjičenih za teške zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu, kao i da je bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, pred kraj mandata izjavio da, samo u Beogradu, živi 80 osumnjičenih za ratne zločine.”), transmeton agjencia  elajemeve “Presheva Jonë”

Sipas saj, sh – prokurori serb për krime lufte Vladimir Vukçeviq, para përfundimit të mandatit ka deklaruar se vetëm në Beograd jetojnë 80 të dyshimtë për krime lufte.

Ajo ka theksuar se mos zgjedhja e prokurorit të ri për krime lufte tregon se pushteti politik përpiqet që procedimin e krimeve të luftës ta zbresë në minimum.

 

SHPËRNDAJE