Kanë deklaruar për agjencinë informative “Presheva jonë” zyrtarët e OKB-së nga kabineti i sekrtarit të Kombeve të Bashkuara në New-York.  Ngjajshëm ka pohuar sot edhe z.Olivier Slaghado, zëdhënës i  misionit të OKB-së (UNMIK) në Kosovë.

 

Gjenevë/UN, 7 mars

 

Pas vendimit të kryeparlamentares serbe për mbajtjen e zgjedhjeve më 6 maj dhe deklaratës se ato do të përfshijnë edhe “territorin e Kosovës” ka pasur reagime të ashpra në Kosovë, sidomos nga qeveria e Kosovës, por ende jo edhe nga UNMIK-u

Kërkuar sqarime nga agjencia infotmatiove “Presheva jonë” nga shefi i OKB-së Ban Ki-Moon rreth këtyre zgjedhjeve serbe në Kosovë, zyrtarët nga kabinetit të skretarit të përgjithshëm të OKB-së ju kanë përgjigjur agjencisë në fjalë se pala serbe megjithse ende nuk kanë kontaktuar autoritetin e UNMIK-ut lidhur me to, megjithatë zyrtarërt  e misonit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë kanë filluar konsultimet mes palëve. Ngjajshëm ka pohuar sot për “Presheva jonë” edhe z.Olivier Slaghado, zëdhënës i  misionit të OKB-së (UNMIK) në Kosovë.  Z.Salhado, duke mos dashur të koemtnoj zedhjet serbe, në vazdhim ka pohuar se  “UNMIK ka nisur në terre konsultimet me gjitha palët në rajon dhe së shpejti do të dalim me një qëdnrim të prerë rreth zgjedhjeve në fjlaë..”

SHPËRNDAJE