Résultat de recherche d'images pour "vlora citaku preshevë"

Vlora Citaku në foto gjate vizites se saj te fundit në Presheve e cila shoqerohej nga shërbimet sekrete serbe (BIA) 

 

Injorimi i shefi te diplomacise kosovare Ivica Dacic, ndaj kerksave të shqiptareve ne Luginen e Presheves eshte e kuptueshme ne KS te OKB-së seppse ka frike sensibilzimin e Lugines se Presheves qofte edhe negativ.

 

Vlora Citaku, si Dacici injoron shqiptaret e Lugines, as kesaj radhe asnje fjalë  në KS te OKB-së per Preshevën

Résultat de recherche d'images pour "vlora citaku preshevë"

Ky injorim nga ana e Dacicit per Luginen mund te kuptohet disi, meqe dihet se ai s’ka henger buke asnjehere ne Preshevë, por heshtja e Vlora Citakun për diskrimnimin e shqiptareve ne Lugine eshte e pakuptueshme, aq me teper ku ajo ka hanger buke dhe ka marrur dhurata te shumta kur ishte në Preshevë. Ajo buke, ato dhurata sikur po del se ju dhëne nga “serbet” qe te heshte e t’mos flase kurre ne KS te OKB-së për politikat antishiptare te Beogradit. Do përkujtuar se Vlora Citaku () hyri në Serbi (Beograd dhe Preshevë) me pecjellje te BIA-s dhe nuk pat kurrefare prblemesh me policine serbe, deridsa hsuip meprosnaliedte kosvare ndalohen ne kufi po nga kjo polici.

Kurse Dacici i cili ka hengër buke te serbeve te Kosovës po mbrone me dinjitet vellezerit e tre ne Veri si ne Bzuerksel ashutu edhe ne KS te OKB-së?! Mjerishtr dop shutar se siku Thaci ashjut dhe Vlora citaku asnjehre nu ekane ermndur Lugine Preshgves ne takime apo konferecna nderkombëtare. Ata flaisn për prehsven vetme para zgjehdjeve apo para kamerave ne Prishtinë duke ju premtuar për “bashkim”?!

Per dallim nga senaca e KS te OKB-së Clora Citaku nuk kishte dnerruar asgje as referenin e as diskurisin e përgatitur nga kabineti Thacit. ne fakt ajo dallonte nga senaca e fundit nga flizura dhe “gjizllëqit”

Lidhur me diskutimin e Çitakut, liderët nga Lugina përmes “Presheva jone” kane thënë sot Turp për Çitakun, me Dacicin ballë përballë qe i foli 100 fjalë për ISIS-in e Veriun, asnjë për Preshevën, haram i qofte ajo sille qe ja dhamë n’Preshevë..”

Se mos ju është ndaluar Kosovës apo Çitakut te flasin për shqiptaret e Luginës ne seancat e KS, për “Presheva jone” zyrtaret e OKB-se janë përgjigjur se “jo, jo assesi organizata jone nuk i këshillon as dikton folësit ne OKB qe vijnë nga Prishtina apo Beogradi se çfarë te flasin, apo te flasin ketë apo atë. Ata janë te lire. Sikur Ivica Dacic qe flet për te drejtat e serbeve ne Kosovë edhe Çitaku mund te flasë për diskrmnimin e  ted rejtave shqiptaret ne Serbi. Se per cfgare aresye ajo nuk flet, mund ta pyetni ju ate…”. Çudi, për çfarë reciprociteti flet Prishtina ?! me Serbinë. Atëherë, shtrohet pyetja a është ky reciprocitet “unë flasë për serbet e Kosovës, e ti mos fol për shqiptaret në Serbi” ?!

Kjo heshtje e pakuptimte e Prishtine për shqiptaret e Luginës jemi te bindur dhe sigurisht nuk vjen nga SHBA-te kur dihet se diplomacia amerikane është militante te drejtave te njeriut dhe lufton diskriminimin e popujve ne botë, ka shkruar ne fund “Presheva Jonë”

 

 

 

SHPËRNDAJE