“Përderisa arsyet e sakta të “vetëvrasjes” së të tij dyshuar është vështirë të justifikohet, rasti në fjalë është mjft preokupues  në lidhje me mbrojtjen e dëshmitarëve në Kosovë”, ka thënë për agjencinë
infortmative “Presheva jonë z.Rupert Colville, zëdhënës i Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë

Gjenevë/UNO, 30 shtator/AIK-Presheva Jonë

Drjetues të Këshilli  të OKB-së për të Drejtat e Njeriut I cili po zhvillon punimet ketyre ditëve në Kombet e Ba<shkuaar në Gjenevë ka shprehur  shqetësimet  për mbrojtjen e dëshmitarëve në Kosovë, pas vdekjes
së dëshmitarit X në rastin Kleçka.“Përderisa arsyet e sakta të “vetëvrasjes” së tij të dyshuar është vështirë të justifikohen, rasti në fjlaë është mjft preokupues  në lidhje me mbrojtjen e dëshmitarëve në Kosovë”, ka thënë për agjencinë infortmative “Presheva jonë” z.Rupert Colville, zëdhënës i Këshillit të OKB-së për të Drejtat e Njeriut në Gjenevë

“Ne fotjmë gjithë, isnituconet si ato vendore po ashut edhe ndërkombëatre për krijimin e një sistemi më efikas  dhe plotërssiht të pavarur mnë favor të sigurisë dhe mbrojtjes së  dëshmitarëve dhe viktimave në Kosovë. Vetëm një i tillë do të sillte drejtësi për viktimat dhe do t’i jepte fund mosndëshkimit të dhunës”, ka shtuar ai.

SHPËRNDAJE