Ban Ki-moon, kerkon nga Beogradi dhe prishtina të rrespektojnë marrëveshjet e dialogut, ka deklaruar sot Eduardo Del Buey, zëdhënës i sekretarit të përgjithshëm të OKB.së i pyetur në rreth të ashtuqujturit Refendum serbë në Veri të Kosovës, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.

 

UNO, 17 shkurt /AIK-Presheva jonë

“Rerendum i serbëve në Veri të Kosovës nga misoni i Kombet e Bashkuara në Kosovë (UNMIK)  nuk është  monitoruar dhe nuk ka pasur kurrëfarë roli për të luajtur në ket referendum…” , ka deklaruar sot Eduardo Del Duey, zëdhënës i sekretarit të përgjithshëm të OKB.së i pyetur sot në New-York rreth të ashtuqujturit Refendum seerbë në Veri të Kosovës, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”.  Sekretari i Përgjithshëm, tha në vazhdim zëdhënësi tij, se Ban Ki-Moon ka mirëprurrifillimin e dialogut BE-lehtësuar ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës. “Ai ju bën thirrje të gjitha palëve që të respektojmë marrëveshjet e arritura në kuadër të dialogut dhe t’i  përmbahen nga veprime të njëanshme qëmund të eskalojnë tensionimin e situatës në rajon.” Ka pohuar sot zyrtari OKB-së z. Eduardo Del Buey

SHPËRNDAJE