E përditshmja amerikane Neë York Time,ka clerësëruas në numrin e sotëm të saj  se arrestimi i Ratko Mlladiqit i ka hapur serbisë rrugët drejt Bashkimit Europian dhe po i jep tërë ballkanit një mundësi të jashtëzakonshme për pajtim.
NYT thotë se liderët botërorë dikur besonin se pushteti serb po e mbronte Mlladiqin,mirëpo pas ardhjes së Tadiqit në pushtet,serbia tregoi një vendosmëri për ta sjellë atë para drejtësisë.

SHPËRNDAJE