Me kengën e Hysni Klinakut, teskti i Sali Salihu

Festivali i këngës për fëmijë “Gëzimi ynë 2011″ pas tri ditësh aktiviteti dhe prezentimi të shkelqyeshëm të voglushëve tanë, sonte ka përfuduar me suskes festivali, i cili evenement kulutor për të pestën herë me radhë tuboi kengëtarët e vegjël më të mire të Luginës në Shtëpinë e Kulturës “Abdullah Krashnica”,  deklaoti drejtori i SHK “Abdullah Krashnica” z. Naser Nuredini.

 

Preshevë, 23 dhjetor/AIK-Presheva Jonë

Pas tri ditësh fesrtivali juria profesionale ka ndarë edhe keto mirnjohje, pra vendi  parë  në një konkurreencë të madhe të Festivalit”Gëzimi ynë – 2011″  sivjet i takoi  Nurie Osmanit,  me këngën e saj të bukur.  Kurse, vendi e dytë i takoi  Ibadete Arifit, ndërsa vendi i  tretë për Biolinda Ibrahimi. Tekstin më të mirë për këtë festival, u dekoruar Merve Maliqi, ndërsa kompozimi Arife Çerkini. Sipas jurisë prezentim të mire kishte edhe Samir Maliqi dhe pjesëmarrësit tjerë. Çmimin për përgatitjen  skenike ju dhurua Aulona Nezirit, ndërsa debutante më e mirë u klasifikua Ardita Kamberi. Një cmim ndau edhe publiku, për Eljesa Sadikut.

Qazim Kryeziu , profesor i dhe ekspertë i  njohur i muzikës  nga Gjilani deklaroi për agjencinë “Presheva Jonë” se për të ishte një staisfaksion për të  qenë në mesin e kengëtarëve te vegjël dhe dashamirëve të artit dhe muzikës në Luiginën e  Preshevës. Ndërsa për festivalin në fjalë drejtori i SHK “Abdullah Krashnica” Naser Nuredini pohoi  se “tridhjetë ditë punën u kurorëzuan në tri ditë prezentim efektiv të nxënësve, kengetarve tanë të rinjë që sivjet, përmes këtij evnementi kulutor, festivalit të pestë me radhë,  siq e patë kengëtarët u nandë me një sër cmimesh e mirnjohjes ku cmimi i parë i takoi nxënëss sonë Nurije Osmanit të cilë si uroj suksese për cmimin dhe këtë prezentim të shkëlqyeshëm..”

SHPËRNDAJE