Një 8-vjeçar nga ndërtuar një xhami prej kartoni, në banesën e tij, në mënyrë që të kryej ritualet gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, shkruan ‘The London Economic”.
Yahya Murad Hussain përdori paketimin e kartonit të ricikluar nga tavolina e re e prindërve të tij për të ndërtuar strukturën mbresëlënëse në dhomën e tij të lojërave. Fëmijës iu desh një javë për të hartuar dhe ndërtuar xhaminë.
Nëna e tij, Auzma Yousaf, e ndihmoi atë me disa nga planet më të ndërlikuara gjeometrike islamike.
Jahja përdori mbështjellës të ëmbël dhe bojë për të dekoruar pjesën e jashtme përpara se të shtonte drita mjaft të drejta dhe madje edhe një shpërndarës, i cili lëshon aroma të ndryshme, ashtu si në një xhami të vërtetë.

SHPËRNDAJE