As i dehur e as i cmendur por taman, krejt  njeri normal, djal i ri ma të mirin “vakt” hiq me shume se 28 vjet edhe pse flitet se nuk është mormal që n’pikë të ditës të shkilet vetuar në 325 km/h?! Pra,  Në prill të vitit 2011 polcia zvcerane dikton një viztës duke ngarë vetuirëne tij  me shpejtësi të esktrem të tejkaluar, deri në shpjetësi 325 km/h edhe pse ky “facer” kishte tejkaluar një “cik” shpjetësinë e limituar deri në100 km/h ne Vengernon (GE) Sipas polcisë zvicerane,  ky është “rekord” i pari në Zvicër dhe i dyti në botë.

Gjenevë,6 tetor/AIK-Presheva Jonë

Rekord të ri shpejtësi në rrugët Vaud: një 28-vjeçar, Genevois që i bënë një limuzinë luksoze med regjistrim të  Gjenevës (GE) ka shlelur më shumë se 320 km / h në A1. Ky super “shofer” madje kishte imncizuar duke ngare maikëne tij sigurisht për t’ju treguar miqve të tij, sespe , ndyrshe askush nuk do t ja besonte. Por, duket se ketë e kuptuan jo vetme shokëtg e tij por edhe policia..të cilët ishin tmerruar kur kishin parë shpejtësinë e ketij djlaoshi ne videon e celurarit të tij…Dhe polcia automatikish atë e “shpërbleu” me dënim  dhe duke ja marrur lejen e vozitjes.. “Kjo është shoferi më i njohur në kantonin e Vaud,” vuri në dukje Jean-Christophe Sauterel, zëdhënës i policisë kantonale Vaud, denoncimin e një “sjellje kriminale”. Disa imazhe tregojnë se këto incizime janë bërë në mes të Coppet A1 dhe shkëmbimi Vengeron territorin e kontrolluar nga policia kantonale Vaud. Në mediat zvcierane, sot flasin për sheforen në fjlaë se nuk është normal, dhe shumë thonës e asi paska lindur “natën e katragjecever ” sepse ai ende eshte gjallë edhe pasi kishte ngare veturën e tij në 320 km/’ km/h

Cilat janë « rekordet » e super të cmendurve, pardon, supert-shoferëve në Zvicër ?

-325 km/h: Në prill të vitit 2o11 filon shpjetërsinë 325 km/h edhe pse ishte shpjetësia e limituart deri në 100 km/h ne Vengernon (GE) Apo 225 km/h mer shume. Duke se ky “facer” pak paska tghyer rregulloren e trafikut . Dhe ky rekord, sipas policisë zvceraner është i pari në Ivcër dhe i dyti në botë.

-290 km/h: Është blicuar një veturë në Guin (FR) në gusht 2010. Ai ishte një suedez 38 vjeqar, duke tjelaluar shpejtërsinë 270 km/h, për cka ishte dënuiar me 300 ditë.

-250 km/h: Në hyrje të Flamattit  et Guin (FR), një francez  i cili u denua me 70.000 franga.  Në krrikun evitit 2008

-140 km/h: Një miloner në kantonin e SDt.Gallneti dënohe tme 299.000 franga gjobë ër shkak se kishet shkelur veturën e tij në 140 km/h, edhe spe ne ate rruge ishte e limituar sderi në 100 km/h.

-82 km/h: Një finlandez dënohe tnë St.Gallen me 110.000 euro i cili kishte kaluar vetem 22 km/h ?!. Sipa splicisë, sikur të kishet shpejtësinë 80 km/h ai sdo të kishte paguar dënim vetem 115 euro ?!

-389 km/h: Në Texas të SHBA-ve ka ndodhur edhe spe shpejtësia ishte e limituar vertme 120 km/h.

SHPËRNDAJE