afgggNjë baba afgan sigurisht me crreegullime mendore paska “rënë dakord të shesë vajzën e tij 6 vjeçar me një mulla në fshatin e tij 55 vjet të vjetër.” Por duke se ky “pazar” deshtoi pasi kjo familje muslimane prej nga ishte voglushja 6-vjecare kishte kuptuar  se “bleresi”  ishte pedofil, kane lajmeruar disa portale, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Madje disa portale kane spekuluar se kjo “voglushe gjashte vjecare qenka shitur për nuse, per t’u martuar ..” Sipa sligjeve afgane, te cilat edne nuk jane te qarta, një vajze nuk mund të martohet para 16 vjeteve, kundrejt 18 vjet me një mashkull, paska zbuluar France24 duke folur për 6 vjeçaren Khagiboli duke shtuar se babai i saj ka rënë dakord për të shkëmbyer vajzen e tij me një “dhi, një qese me oriz, çaj, sheqer, dhe disa litra vaj gatimi”

Por duke se ky “pazar” deshtoi pasi kjo familje muslimane prej nga ishte voglushja 6-vjecare kishte kuptuar  se “bleresi”  ishte pedofil.

“Bleresi” pedofil  dhe babai i vajzës janë arrestuar nga policia, paralajmëruar nga zyra lokale e të drejtave të grave në krahinën e Gahoru. Para se të dërguar, pedofili dhe babai i Khagiboli u sulmuan me grushta nga fshtaret musliman per kete sakndal ne vendbanimin  e tyre duke ju pergjigjur se feja jonë islame ndalon keto dukuir, shit-blerjen apo martesat e hershme, para kohe!

SHPËRNDAJE