Sierre, 30 mars  -Pas humbjes së zgjedhjeve te nje kandidati me emrin Oskar Freysinger nga nje pasrti populléore ne Zvcër (UDC) Valaisanët kanë akuzuar komunitetin shqiptar, shkruan gazeta “Le Temps” në numri e sotem me titullin (“Après sa défaite, l’UDC valaisanne accuse la communauté albanaise), transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

UDC të paraqesë një apel të dytë kundër rezultatit të zgjedhjeve që derdhet Oskar Freysinger qeverinë Valais. Ai akuzon komuniteti shqiptar dhe palët e tjera të padenjë “Pala ankuese nuk ka mjete për të verifikuar saktësinë e këtij informacioni”, q¨èe ai akuzon. Duke parashtruar një apel të mëtejshëm, kryetari i UDC Jérôme Desmeules edhe një herë duke u përpjekur për të parandaluar qeverinë e re të marrë detyrën.

 

Sipas tij, një Demo-Kristian, banues në Naters, nga Kosova “ka mbledhur zarfet e komunitetit shqiptar të qytetit të tij, ai eshte përgjegjës për t’i plotesuar..” Sipas gaszetës, ky dokument është transmetuar  autoeritevete te”drejtësisë të parlamentit.

Duke u përpjekur për të vlerësuar numrin e kosovarëve natyralizuar në Valais që nga viti 1991 (1500 sipas tij), sulmi SVP ri ministrin PDC Christophe Darbellay, i cili “është parë me komunitetin shqiptar-” Këto elemente të bazuar ankesën e tij të dytë kundër rezultateve të zgjedhjeve që hidhen nga Oskar Freysinger. Jérôme Desmeules “është e pamundur të di nëse njerëzit e tjerë kanë bërë të njëjtën punë për komunitetet e tjera…”

UDC operon këtu një Valais mospërputhje të vjetër: çdo katër vjet, qeveria e re është betimin para periudhës së ankimit statutore. Jérôme Desmeules Kjo i jep një argument për të kërkuar për efekt pezullues në Gjykatën Federale. Ajo konfirmon paraqitjen e një ankese penale në emër të partisë së tij. Identiteti i Demokristianit me origjinë shqiptare që jeton në Naters ju eshte percjellur Ministrisë Publik. I pyetur nga Walliser Bote, partia kryesore, i mohon fuqishëm keto akuza te pa baza kunder komunitetit shqiptar

SHPËRNDAJE