Gjenevë, 29 qershor  -Iniciativa per organizmit të Forumit Nderkombëtar Crans Montan ne Preishtinë kishte nisur ne Gjenevë nga nje ser takimesh te ish-presidentit dhe shefit te diplomacisë kosovare z.Behgjet Pacolli me presidentit e Fourmit te Crans Mnsta z.Jean-Pole Carteron si dhe gazetarit tone nderkombëtar ne Gjenevë Nefail Maliqin, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra. Pacolli dhe Carteron ishin  shprehur njëzerit se “Kosova e gatshme te organizoj Forumin Nderkombëtar te Crans Montana ne Prishtinë ne tetore te vitit 2019..”

 

Presidenti Carteron gazetarit te “Presheva jonë”: Kosova me 16-19 tetor nikoqire e Forumit Nderkombëtar të Crans Montana. Priten mbi 100 burrshtetas, kryeminstra dhe ministra nga mbare bota

Shefi i diplomacise kosovare Behgjet Pacolli se fundit ka zhvilluar  nje aktitvite te dendur politik dhe diplomatik nga nje ser takimesh me delegacione pjesemarrse te samitit si dhe perfaqesus te organizatave nderkombëtare, poershire ketu edhe me kreun e Forumit Nderkombëtar te Crans Montana.

Fllimisht z.Pacolli ka pasur nje takim miqesor me presidentin e Forumit Ndekrombëtar Jean Paul Carteron me te cilin biseduan për situaten aktuale ne Kosove, rolin e Zvcres ne ne rajon si dhe  dhe integrimet pro evropiane.

Presdienti i Formuit te Crasn Monstana z.C artreon dhe ministri Pacolli permes agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” konfuirmojne nje lajm te mire nga Gjeneva se Kosova me 16-19 tetor do jete nikoqire e Forumit Nderkombëtar të Crans Montana, ku priten mbi 100 burrshtetas, kryeminstra dhe ministra nga mbare bota

Pas takimit me presidentin, njëherit fondatorin e Crans Montanës në Zvicër Jean-Paul Carteron, ministri Pacolli ka deklaruar se  “pata rastin se fundit te takoj presidentin e Forumit, Crans Montana zotrin Jean-Paul Carteron, me te cilin biseduam për mundësinë që sesioni i ardhshëm, i ketij dsamiti boteror të jetë në kyreqyttin tone ne Prishtinë. Kosova e gatshme eshte te organizoj Forumin nderkombëtar te Crans Monatana ne muajin qershor ne  Prishtinë kur prtiet te tubohen mbi 500 pjesmarres, ne mesin e tyre dhjetar burra sheteror, kmyninistra dhe ministra te qwverive si dhe biznsmenet e bankiere nga mbare bote si perfaqesues te organizatave nderkombëtare OKB, UNESCO, BE, OSBE etj..”

Pas diskutimit te ministrit Pacolli me presidentin e Furmit te Crans Monsta z.Carteron, zyrtaret e larte te këtij Formuri kane nisur menjehere aktivtetet, kontaktet e saj ne Prishtinë. Keshtu drejtori e Crans Montana Forum, në Zvicër, Pierre Emannuel Quirin ka takuar kryeministrin kosoar ne Prishitnë  z. Ramush Haradinaj. Ndërkaq, drejtori i Crans Montana Forum, Pierre Emannuel Quirin, tha se ishte kënaqësi të ishte në Kosovë, për ta kontaktuar autoitet kosvare ne Prishtinë ku ka zhvilluar takime me kyremnistritn Ramush Haradinaj te cilet kane shprehur gatishmërinë te bashkëpunojne dhe organizojne Forumin e  radhes Crdans Monsta ne kryeqytetin kosovar.

Mesohet se tema kyqe qe do te trajtoheshin gjate Forumit Ndekroimbetar Crans Montana ne Prishtine do te ishin Kosova drejt integrimeve evropiane, insitucioneve veriatlantike dhe nderkombretare, lufta kunder terrorizmit ndekrombëtar dhe korrupcionit ne vendet ballkanit, migracioni si dhe roli i BE-së ne zhvillimin ekenomik tge vendeve ne tranzicion.

Kosova nikoqire e forumit të Crans Montana që do të mbahet në Prishtinë

SHPËRNDAJE