Résultat de recherche d'images pour "travaille dans le construction en suisse"Qytetarët e Rumanisë dhe Bullgarisë do të kenë lirinë e plotë të lëvizjes, punësimit dhe hapjes së vendeve të punës në Zvicër duke filluar nga data 1 qershor. Dmth, kur Kosoves do i jepen vizat, nuk do te ket vend, as pune per ta. Ndosha do te kete por shume veshtire. Po ashtu as per azil jo, sepse Kosova ben pjese ne listen e “vendeve te sigurta”, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Në vitin 2017 ka pasur gjithsejtë 416, 907shtetas të Kosovës me të drejtë qëndrimi të përhershëm dhe të përkohshëm në 28 vendet anëtare të Bashkimit Evropian (BE) dhe katër vendet jo anëtare (Zvicër, Norvegji, Lishtenshtajn dhe Islandë), thonë të dhënat më të reja të agjencisë së statistikave Eurostat

Sipas deklaratës së Ministrisë së Jashtme bullgare, bullgarët dhe rumunët do të kenë të njëjtat të drejta si qytetarët e tjerë të BE, përveç shtetasve kroatë dhe do të jenë në gjendje të qëndrojnë lirshëm në Zvicër, nëse ata kanë një punë, raporton agjencia bullgare e lajmeve BTA.

Kjo u bë e mundur pasi Këshilli Federal Zviceran më 15 maj miratoi një vendim për heqjen e kuotave për qëndrimin e shtetasve të Bullgarisë dhe Rumanisë në territorin e atij vendi.

SHPËRNDAJE