Nga ky takim i kremisntrit kosovarë me përfaqësuesit e mediave serbe ai duke refuzuar të precizojë  nëse është i pranueshëm formulimi i Rezolutës 1244 në emërtimin për përfaqësimin e Kosovës në forumet rajonale dhe ndërkombëtare, ju ka thënë atyre se  « është i pranueshëm cilido formulim që ruan dhe garanton sovranitetin e Republikës së Kosovës », njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Prishtinë, 12 dhjetor/ AIK-Presheva Jonë

Kryeministri i  Republikës së Kosovës z.Hshim Thaci sot në kabinetin e tij ka pritur një grup gazetarësh serbë nga Beogradi, Nishi, Kragujevci  etj…njofton agjencia informative « Presheva Jonë ». Kyreminsitri i kosovar ju ka thënë përfaqësuesve të mediave serbe sot në Prishtinë se  « Rezoluta 1244 e KS të KB e njeh integritetin territorial të Republikës së Kosovës në përputhje me standardet europiane, prandaj ne dhe e mbështesim atë.  Ai ka refuzuar të precizojë  nëse është i pranueshëm formulimi i Rezolutës 1244 në emërtimin për përfaqësimin e Kosovës në forumet rajonale dhe ndërkombëtare,  Por, Thaci ju ka thënë atyre se  « është i pranueshëm cilido formulim që ruan dhe garanton sovranitetin e Republikës së Kosovës »

Thaçi po ashut ju ka shpejeguar agzetarve serbë se dialogu ndërmjet Kosvës dhe Serbisë  e Prishtinës do të vazhdojë dhe se për Prishtinën këto biseide jnaë prioritet dhe ai duhet vazhduar, sespe sipas tij marrëveshja për menaxhimin e integruar të kufijve është e mirë.

“Tani ne dhe komuniteti ndërkombëtar pres që të zbatohen marrëveshjet e arritura javëve të fundit në Brukselle mes palëve negociauese.  Ne kemi shfaqur gatishmërinë që të vazhdojmë dialogun dhe jemi të bindur se do të arrihet edhe marrëveshje tjera, sikur edhe ajo mbi përfaqësimin të Kosovës në konferencatrajonale dhe ato ndërkombëtare si shtet… » ju ka thënë kryeminstri i vendit Hashim Thaci gazetarëve serbë të colët sot i ka pritur në kabinetin e tij.

SHPËRNDAJE