arififBujanoc, 23 Nëntor -Gjykata serbe në Vrajë-Njësia në Bujanoc ka shqiptuar dënimin e Partisë Demkratike në Bujanoc së ciles i prine  Nagip Arifi për vendosjen e flamurit kombëtar shqiptarë në Bujanoc për festën e nëntorit, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Mesohet se sipas  kesaj  gjykatë serbe  Arifit e ka denuar  me arsyen se në selinë e vet te PD-së se “më 28 Nëntor të vitit 2014 ka vendosur flamurin e shtetit të Shqipërisë duke injroruar flamurin e Serbisë dhe në këtë rast ka shkelur ligjin për pamjen e përdorimit të flamurit dhe himnist të Serbisë.”

Sipas dokumentit-vendimit të gjykatës Partia Demokratike si subjekt juridik dënohet me vlerë prej 100 mijë dinarë (afro 850 euro) dhe bartësi i kësaj partie Nagip Arifi si person fizik prej 10 mijë dinarëve (85 euro). Nje anetar i kesaj partie i ka deklaruar agjencise se lajmeve “Presheva jonë” se “provuam t’ja leme edhe 850 tjera hazër, tash për 28 Nentorin e sivjem. Flamuri yne ska cmim, ai eshte i njohur nderkombëtarisht si ne Zvicer ashtu edhe ne Amerike, Gjermani. Flamuri yne sot valon edhe në Serbi dhe Afrikë ps ejo edhe ne Bujanoc e Preshevë ?!”

Nga liderë dhe shoqata joqeveritare ne Presheve ky denim per flamurin kombëtar mu ne prag te festes sone kombëtare 28 Nëtorin eshte keptuar jo vetem paralajemrim, por edhe si krcnim nga ana e Beogradit.

Meqe përdorimi i simboleve kombëtare për pakicën shqiptare në Serbi akoma nuk është rregulluar me ligj dhe një pjesë e shqiptarëve vazhdojmë të ndjeken penalisht për përdorim nëpër ambiente të hapura dhe të mbyllura për festën e 28 Nëntorit- ditës së Pavarësisë së Shqipërisë. Edhe 28 Nentori i ardhshëm (te enen e ardhshme) do te kete surpiza, sepse qytearet e Lugines se Preshevës tashme  jane mësuar me kete regjim antishqiptar.doccc

SHPËRNDAJE