Në Gjenevë kanë filluar punimet e sesionit të 100-të organizatës Botërore të Punës – ILO
 
Gjatë kësaj jave në Pallatin e Kombeve të Bashkuar në Gjenvë kanë nisur punimet e sesionit të 100-të ku po prezentojnë pos delegacioneve të 183 verndeve anëtare të organizatës Botërore të Punës, po marrin pjesë edhe përfaqësues të shteteve edhe jo anëtare të kesaj organizate boetërore. si Kosova dhe vedne tjera. njofton agjencia Presheva jonë. Konferenca e ILO-s po ndiqet edhe nga dy minsitra shqiptarë të punës nga ai i Shqipërisë (Kserqa)  dhe ai i Maqedonisë (Bajrami)

Gjenevë / OKB, 9 qershor/ AIK-Presheva Konë
 
Gjatë kësaj jave në Pallatin e Kombeve të Bashkuar në Gjenvë kanë nisur punimet e sesionit të 100-të ku po prezentojnë pos delegacioneve të 183 verndeve anëtare të organizatës Botërore të Punës, po marrin pjesë edhe përfaqësues të shteteve edhe jo anëtare të kesaj organizate boetërore. si Kosova dhe vedne tjera. njofton agjencia Presheva jonë.  Punimet e sesionit të sivjem ku po prezetojnë mbi 1000 pjesëmarrës në mesin e tyre ministra dhe personalitete të larta ndërkombëtare i hapi z.Juan Somavia, drejtor i përgjithshëm i organaizatës botërore të Punës -ILO.
 
Nga Shqipëria dhe Maqedonia po marrin pjesë dy ministra për punë dhe shërbime sociale z,Spiro Ksera dhe z. Xhela Barami. Sesionin në fjalë për dy javë sa dio të zgjassin punimet po i ndjke edhe n jëd elagcion nga Kosova i prirë nga Nenad rashiq, minsitër për Punë dhe Mirëqenie sociale. Pjesë e deléeagcjonit jnaë edhe Behxhet Gaxhiqi, këshilltar i lartë i minstrit, si dhe anëatrët jerë nga ministria PMS si dhe drejtues të sindikatave dhe biznesit si : Alush Sejdiu, Agim Shahini,Haxhi Arifi, Tahir Shabani, Dëfrim Rifaj, Lulzim Karaxhiu. Lumnije Ajdini,..etj, njofton agjencia informative Presheva jonë. Përfaqesuesit nga Republika e Kosovës qysh tash kanë aranzhuar një sër takimesh me zyrtarë të lartë të ILO-s dhe dhe përfaqësues të vendeve të ndryshme të cilët po përkrahin Kosovën.
SHPËRNDAJE