Një grup vullnetarësh nga Serbia që janë pjesë e Regjimentit 119 të Ushtrisë Ruse i bënë thirrje presidentit Vladimir Putin që t’i transferojë në një pjesë tjetër të fushës së betejës, në një njësi tjetër – për shkak të qëndrimit shumë të keq ndaj tyre.

“Na pritën sikur të ishim të droguar dhe alkoolistë”, ka thënë ndër të tjera një nga vullnetarët në gjuhën serbe në një video të publikuar në rrjetet sociale.

Klipi, i cili po përhapet në rrjetet sociale, tregon një grup ushtarësh, fytyrat e të cilëve janë kryesisht të maskuar.

Së pari, një nga vullnetarët flet në rusisht dhe rendit kushtet shumë të këqija, si dhe qëndrimin që kanë autoritetet ndaj tyre.

Kërkesat iu drejtuan Presidentit të Federatës Ruse dhe Ministrit të Mbrojtjes së Federatës Ruse.

“ Jemi një njësi e stërvitur së bashku dhe jemi të gatshëm të kryejmë detyrat, por për momentin komandantët e togave po transferohen në toga të ndryshme sepse janë bërë ‘të parehatshëm’. Ata janë të pakëndshëm sepse janë të trajnuar, nuk janë grabitës, as alkoolistë dhe as të droguar. Këta janë njerëz që kanë përvojë shumëvjeçare në pjesëmarrje në armiqësi. Thjesht, po shkatërrojnë kolektivin tonë të madh, i cili u formua me kalimin e kohës dhe me kosto të madhe. Ju lutemi na ndihmoni të gjejmë një zgjidhje në këtë situatë konflikti. Komanda e regjimentit 119 nuk dëshiron të na dëgjojë”, tha një nga vullnetarët në rusisht.

Kjo u pasua nga një mesazh në gjuhën serbe.

“Ne po i drejtohemi Presidentit të Federatës Ruse, Vladimir Putin dhe institucioneve të tjera që mund të na ndihmojnë. Ne jemi vullnetarë, kemi ardhur nga Serbia dhe vende të tjera për të luftuar për Rusinë. Për Federatën Ruse dhe popullin rus. Këtu na pritën sikur të ishim të varur nga droga dhe alkoolistë. Na trajtojnë keq. Na dhanë një mitraloz. Dikush mori katër korniza, dikush mori dy ose tre, dikush mori korniza zero…”, thotë vullnetari në gjuhën serbe.

SHPËRNDAJE