Në 22 Shkurt të 1512 vdiq Amerigo Vespucci, lundërtar, hartograf e tregtar, i cili sipas studimeve del ai i cili i dha emrin Amerikës, edhe pse jo me zgjedhjen e tij.

Saktësisht 500 vjet më parë gjeografi Martin Waldseemuller vizatoi dhe pagëzoi tokën e panjohur të zbuluar në perëndim. Më vonë ai vetë u pendua dhe nisi një proces që zgjat ende sot, Amerrik është ishte emri i një vargmali në nikaraguan e sotëm. Indianët Alonquin e quanin tokën e tyre Em- merika, dhe ka një Ommerika në gjuhën vikinge që përcaktonte vendet e largëta në veri-perëndim, Washingtonin e sotëm.

SHPËRNDAJE