Kujtim Sadriu, aktualisht drejtor i Shtëpisë së Kulturës në Preshevë, e njëherit edhe aktivist i forma të ndryshme në jetën publike tek shqiptarët në Luginë, në një paraqitje televizive në Top Channel, ka dhënë informacionin se po përgatitet padi kundër presidentit serb Aleksandar Vuçiq për mos zbatimin e ligjit për diplomat universitare.

 

Sadriu duke rradhitur arsyet pse ka të drejtë në ketë qështje, është shprehur i bindur se lëndën do ta fitojë, megjithatë, ai ngrit alarmin për nevojë urgjente që Prishtina e Tirana të veprojnë me të gjitha mekanizmat, deri tek mundësia e themelimit të një universiteti në Luginë, kjo pasi që sipas të dhënave të z. Sadriu, më shumë se 2 000 të diplomuarve nga Lugina nëpër universitetet e Republikës së Kosovës sot nuk iu njihen diplomat dhe janë të detyruar qe ta gjejnë vehten jashgë Lugines.

Shiheni videon poshtë:

SHPËRNDAJE