Dr. Avni Presheva , i shoqi i profesoreshës Sadetes duke falnederuar të pranishmit për  pjesëmarrje dhe ngushllime në këto qaste me të rënda të jetës së tij, ai ndër tjera tha se “Sadeten  nuk e kisha vetem  grua, por edhe kolege, bashkëpunëtore dhe shoqe të jetës deri në këto momente në arsimimin dhe edukimin e fëmijëve tanë, gjeneratave të reja në Luginën e Preshevës.   Gjuha ime është shumë e varfur për t’ju  falemnderuar juve vëllezër dhe motra…kolegë dhe miqë të mi…”, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

 


MBAHET MBLEDHJA KOMEMORATIVE PËR SADETE PRESHEVËN NE QA “SKENDERBEU” – PRESHEVË

Preshevë, 28 gusht

Ashtu siq ishte paraparë sot në Gjimnazin “Skenderbeu” të Preshevës u mbajt mbledhja komemorative dedikuar poetes dhe rpofesoresh së ndjerë Sadete Presheva e cila dje vdic paprimtams ne Durrës, të Shqipërisë, ne vendin të cilëin gjithnjë e deshti dhe i kushtoi poezi. Në ektë bmledhje komemorazive pos familajtër e të së ndjerës Sadete Presheva u mblodhën profesor e kolegë të shumtë të gjimanzit “Skenderbeu”, ku ajo  me vite të tëra me ditarë n’dorë kishte mesuar dhe edukuar breza te rinje…

Gjatë kësaj mbledhja komemorative foli dr.Avni Presheva ( i shoqi i saj, pastaj Abdurtrham Zylfiu  drejtor i Qendres mësimore “Skenderbeu”, Agim Ferati sekretar si dhe shumë kolegë tjerë të cilët duke përkujtuar shprehën ngushllimet e tyre për kolegen e tyre të cilën e cilesuan me shumë se kolege, sespe ajo ishte bashkëpuntore, edukatore dhe mikeshe e mire.

Ne mbledhjen komemoratative te prenishem perpos te gjithe kolektovit te shkolles ishin edhe i shoqi i prof. Sadete z. Avni Presheva bashke me tre djemt e tij si dhe familjare te profesoreshes. Drejtori i gjimnazit z. Abdurrahman Zylfiu ne fjalimin e tij pasi foli ne pika te shkurta per rrugen neper te cilen ka kaluar profesoresha tha ” Ishte profesoresh shume e dashur,dhe e rrespektuar si nga nxenesit ashtu edhe nga koleget. Ne u pergatitem qe se bashku te fillonim punen me 3 shtator por vdekja e saj na ndau qe kete vit shkollore ta fillojme pa profesoreshen Sadete”.

“Vdekja e Sadete Preshvës eshte një humbje e madhe për shkollët tonë, për mjedisin tone..është nje humbje  madhe sidomos për nxënësit e cila me admirim edukonte ata dhe i sillte, i donte sikur të sihin fëmijët  e saj…”, tha ne vazdhim drejtori i QA “Skendermeu” z.Abduarrahman Zulfiu.

Dr. Avni Presheva , i shoqi i profesoreshës Sadetes duke falenderuar të pranishmit për  pjesëmarrje dhe ngushllime në këto qaste me të rënda të jetës së tij, ai ndër tjera tha se “Sadeten  nuk e kisha vetem  grua, por edhe kolege, bashkëpunëtore dhe shoqe të jetës deri në këto momente në arsimimin dhe edukimin e fëmijëve tanë, gjeneratave të reja në Luginën e Preshevës.   Gjuha ime është shumë e varfur për t’ju  falemnderuar juve vëllezër dhe motra…kolegë dhe miqë të mi…”

kurse, në fjalen e mori edhe sekretari i gjimnazit z. Agim Ferati i cili tha ” Ju sot po ndaheni nga jeta,por ju per ne do te jeni gjithmone e jete enciklopedi e gjalle. Fjalet tuaja kujdestare do te mbesin thesare i historise se Lugines,eshte veper me jete te gjate qe na la”. Nderkohe per ta mbyllur kete mbledhje fjalen e mori bashkeshorti i profesoreshes z. Avni Presheva i cili i emocionuar tha “Duke ju pare te gjithe juve keshtu dhe duke degjuar gjithe ato fjale miradie per Sadeten, po e pysja gjuhen se me cilat fjale do tu falemderohesh,gjuha me tha se je aq i dobet sa nuk mund te gjesh fjale do te mjaftoj thjeshte nje FALEMINDERI per gjithqka te gjithe juve”

 

 

 

 

SHPËRNDAJE