bujjjBujanoc, 29 nentor  -Pronari i TV Sektri ne Bujanoc, Nexhat Behluli ka thene se, nuk shef asgjë të pazakontë ne kremtimin 28 Nëntorit -Diten e flamurit shqiptar, citon agjencia e lajemeve “Presheva jonë”.

 

“Çdo gjë është normale. Dhe në vitet e fundit, ajo ishte më normale. Të gjithë shqiptarët që jetojnë në Luginen e Preshevës feste kjo e jona kombetra e percjellur me emocione dhe aktivitete kulture..”, shpjegon Behluli.

“Fakti që disa politikanë janë duke u përpjekur për të përdorur këtë ditë për  interesat e tyre të përditshme politike, ata janë duke u përpjekur për të organizuar diçka dhe nuk mund t enxjerrin njerezit në rrugë per te festuar këtë dite me rendeis kombëtare, kjo tregon se ata kanë humbur kredibilitetin e tyre dhe mbështetjen e qytetarëve të saj..” konsideron Behluli.

Ai ne vazhdim ka  shtuar se edhe pse nuk ka shumë qytetarë në kohën e ngritja e flamurit shqiptar, shqiptarët nga Lugina e Preshevës, feston secili në mënyrën e vet duke e shënuar kete ditë dikush  në shtëpitë e tyre edis ane hotele e  restorante vne vedn apo jashta vendit.

“Mendoj se liderët politikë shqiptarë në Luginene Preshevës  duhet të jetë e qartë se ata mund të manipulojnë më kohë dhe se dështimi i tyre ose ka humbur besimin e duke u përpjekur në këtë mënyrë, përmes emocioneve t’i kthejnë shqiptarët kah veti. Prandaj, ata bëjnë disa  ngjarjet em qellim qew te detyrojne njerëzit për të shkuar pas tyre.. ” ka thnen ne fund Behluli.

SHPËRNDAJE