Të dielën në mëngjes nga ora 7 e mëngjesit deri  n’ora 17 pasidte  i terë qyteti i Preshevësme rrethinë do të jatë pa rrymë , njofton kompania e rrjetit të distribuit të rrymës me seli në Vranjë,  raporton agjencia informative “Presheva Jonë”
Preshevë, 15 shtator
“Arsyeja për këtë mungesë të rrymës në  komunën e  Preshevës, është një rregullim i rutinor (remont)  vjetor për shkak ngarkesës së largpërcuesit me 110  kilovat linjash. Për rehabilitimin e këtij problemi ekipit tonë  i nevoiten së paku  10 orë për ta rreglur dhe vënë në disponim rrymën sërish “, ka deklaruar  ing. Vladan  Veljkovic, kryesues  i operacioneve të rrymës në Vranjë.

Do thkesuar se më qytet dhe në zonën rurale të komunës së preshvës ka rreth 50.000 banorë. Për të njëjtën arsye, në komunën e Bujanocit, dje nga  ora 14 orë  kanë qëndruar pa energji elektrike konsumatorët e  fshatrave  Breznicaë,  Muhovc dhe Zarbince me rreth 15.000 banorë.

SHPËRNDAJE