Neser, me 17 shkurt ne Kosovë shqiptaret gjithkund ne ballkan dhe diaspore do te shenojnë dhe festojne permns aktiviteteve te shumta 11-vjetorin e pamvaresise se Kosovës. Festat, kremtimet e tilla festive qysh tash kane filluar ne Kosovë, Shqipëri, Maqedoni dhe diaspore, por ende s ‘eshte pare kurrefare atmosfere e ketijm karakteri ne Presheve, Bujanoc dhe Medvegjë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Liderët e Luginës qe po flasin per bashkim me Kosovën, nesër në Preshevë dhe Bujanoc do ta vejne flamurin, do të kremtojne pervjetorin e pamvaresisë?

Do theksuar se gjate muajve te fundit lideret e Lugines se Preshves jo vetem se folen ne qarshine e Presheves dhe kafene, por dhane edhe deklarata mediatike pro bashkimit me Kosovën. Madje ata diteve te fundit vizituan sa Beogradin po aq dhe Prishtinën. Ne Prishtine u takuan me presidentin kosovar Hashim Thacin me te cilin biseduan rreth idese se tij dhe presidenti serb Aleksnader Vucicit për “korrgjimin” e kufijve.

“Ata qe nuk e veshëne unifromen e UCPM;B-së dhe sekapen pushken ne vitin 2001 veshitre se enser do tza kapin dhe ta vejne flamurin e shteti me te cilin flsin si papagaj ne Prishtine për “bashkim” me Kosovën..” ka thëne ish-komandanti i UCPMB-së Shefket Hasani për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Mesohet se pjesa deruimese e ketyre “oratoret” e bashkimit te Lugines se Kosovës, neser do t eikin nga Presheva dhe Bujanoca ata do te gjenden te ftura e te paftuar ne Prishtinë duke lëne qyetaret vetem, pa organizimi te ketij pervjetori te rendesishem dhe historik edhe per Luginen e Preshevës aq me per kur sivjet po i bahet “llafi” me te madhe për bashkim.

Lideret shqiptare te Lugines se Presheves, ata që janë, viteve te fundit kane vizituar me shume Boegradin se sa Medvegjën, cka duket se “justifikohen” Nebojsha Arsicit se “Mevegja nuk eshte Lugine e Preshevës” (?!) Jemi deshmitare dhe psoedojme inxizime se ata ne Begrad Luginen e Preshevës e qujne “Juzna Serbija” kurse ne Prishitnë “Kosovë Lindore”. Këtij soji te liderve para pese vitesh, pas largimit te lapiodarit, Thaci ju përgjigj shume mire duke i quajtur “bashkepunëtor te Beogradit”?! , citon agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Megjmtihate, lideret e Luginës edhe sot po flasin per bashkim me Kosoven, neser mbeter te shifet seriozisht se sa jane te interesuar per ket bashkim, nese ata ne Presheve dhe Bujanoc do ta vejne flamurin dhe do te kremtojne pervjetorin e pamvaresisë se Kosovës si në Prishtine dhe Tiranë apo Shkup

SHPËRNDAJE