bzkrrrPreshevë, 28 gusht  -Një sondazh i botuar të djelën tregon se vetem  71% ne Zvicer mbështesin ndalimin e burkes (vellos së plotë) në vend, njfotn agewncia e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Zviceranët jane prononciuar per ndalimin e burka, keshtu se paku mendohet te jete sipas një studimi (sondazhi) “Le Matin Dimanche” dhe “Sonntagszeitung” edhe pse votuan vetem 71% mbështetje kjo masë qe kalon mbi 50 % e te ankutuarve.

“Po” është gjithashtu solid edhe ne Zvicren frakofone sesa në gjermanisht-folëse dhe në meshkuj se në femra.

 

Sipas sondazhit të publikuar të dielën, 55% e të anketuarve e miratojnë iniciativën nisur në mars nga “Egerkingen e Komitetit dhe për të ndaluar vello të plotë në Zvicër. Gjashtëmbëdhjetë për qind jane dakord, ndërsa 9% janë mjaft krtik dhe 17% e kundërshtojnë atë. Tre për qind janë të pavendosur.

Mbështetje për ndalimin velin e plotë është aq e rëndësishme për meshkujt (73%) se femrat (69%). Psh në Ticino, ku një ligj ndalon për të fshehur fytyrën e personit,  ka hyrë në fuqi më 1 korrik, 85% ikane thene “po”

Reth masave ligjore dhe ndalimit te burkes ne Zvicer ka apsur mjaft krtika nga poitlikan dhe anlsit e eskprt simdos nga lemia e turizmit , ndele se e cvila mund ti kete pasoje dhe t’i kushtojne shtnjt Zvcres, sidmos gajte sezoni veroro, kur ky vedn pushtohet nga truistet e vedneve te lindjes.

 

SHPËRNDAJE