aksidddff111Preshevë,  6 gusht  -Në Serbi qe nga fillimi i ketij viti-2016 autorztiet serbe kane raprtuar per nje bilanc tragjik me 332 njerëz u vrarë dhe rreth 11.000 të plagosur. Keto vitkima  jane si pasoje e  20.000 aksidenteve trafiku ne rruget e Serbise. ku vetem ne  Luginen e  Presheves ndodhen 24 sosh, shkrua agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Pjesa dermuese e ketyre aksidenteve, viktimave ne Serbi jane pasoje e alkoolit, drgoes, pakujdesise dhe mosrrespektimit te shenjve te komunikacionit por ne disa arste edhe lodhja pagumesia sidmos tek mergimtaret duke ardhur ne vendolindje apo duke u ktyhe rne vednet e ytre t epune sne perendimi.

aksidddNë Serbi në vitin 2016 ndodhi 20.000 aksidente në të cilën 332 njerëz u vranë dhe rreth 11.000 të plagosur vështirë apo e lehtë, si “mallra” rënie në krahasim me vitin e kaluar, tha zëvendës shefi i Policisë Rrugore në Ministrinë e Punëve të Brendshme (MUP) Serbia Vladan Nikolic, transmeton agejncia e lajemeve “presheva jonë”

Nikolic në konferencën për shtyp me rastin e donacionit tha 26 Breathalysers Apatin birrës MUP që të gjithë vërejtur numër më pak e atyre që janë të rëndë dehur dhe krejtësisht në trafik.

askiddSipas tij, pjesëmarrësit në komunikacion nën ndikimin e alkoolit duke shkaktuar gjashtë për qind të aksidenteve të trafikut, dhe numri i tyre gjatë ngjarjeve të verës si Guca dhe Beer Fest EXIT shkon deri në dhjetë për qind.

Policia në 2015 për shkak të efekteve të alkoolit të përjashtuar nga të transportit 55.000 pjesëmarrës, dhe deri më tani 30.000 prej tyre, Nikolic tha, duke shtuar se të gjithë penalisht. Ai shtoi se gjatë sezonit turistik në rrugët e Serbisë vrau rreth 300 njerëz.akasiddd

 

SHPËRNDAJE