Në moshen 58 vjeqare ndërroi jete papritmas mësuesi shumvjecar nga fshati Raince i Preshevës. I ndjeri, babai i katër fëmijëve (një djal dhe tri vajza)  ne arsim shërbeu plote 35 vite me ditar ne dore ne  edukimin e gjeneratave te reja te fshatit dhe rrethinë.

Raincë, 2 nëntor/ AIK-presheva jonë


I ndjeri Erxha Ismaili 12 prill 1953 ne fshatin Raincë. Shokollen e mesme ne QAMO « Sknderbeu » ne preshvë, ndersa studimet, shkollën  ealrtë Pedagogjike në Prishtinë, i cili kishte diplomuar ne vitin 1976. Dhe qe nag ky vit ai sherbeu si mesimdhënës ne shkollën fillore « Zenel Hajdini «  në fshatin e tij te lindjes.  Sot në fashtin Raincë ku edhe u varros Erxhan Ismaili ishin tubuar qindra familjarë, miq e e farefisi, kolegë e nx¨nës të tij për t’i dhnënë lamtumirën e fundit. Nga shklla ku kihste punuar med vite te tëra si dhe nga kolegë e nxënës të tij u vunë korora lule pranë varrit të të ndjerit ku edhe u lexu një letër nga kolegjiumi i arsimtarëve në shenjë përshndetjeje dhe rrespekti për punën dhe kontributin e tij të cmuar që kishte dhënë në edukimin e brezave të rinjë rreth katër decenive të fundii. I ndjeri la aps vete katër fimjë,  një djalë dhe tri vajza.

SHPËRNDAJE