Preshevë, 19 nentor  -Kryetari i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankovic ne nje interviste per gazeten serbe “Politika” ka thënë se ai nuk pret ndonjë provokime apo incident gjatë kremtimit të festës së Ditës së Flamurit Shqiptar, 28 nëntor, e cila bie në mes të fushatës zgjedhore për zgjedhjet lokale në Preshevë. Sipas tij gjithecka eshte nen kontroll, meqe kemi njerëzit tane ne kry te komunave, transmeton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Beogradi i gatshem te ndryshoj flamurin kombëtar per shqiptaret e Luginës. Jemi ne konsultime me kryetaret e komunes së Presheves dhe Bujanocit 

Résultat de recherche d'images pour "zoran stankovic"Stankovic thekson se për pesë vjet, e cila është në krye të një organi qeveritar për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, në këtë zonë nuk ka pasur asnjë konflikt apo të sigurisë rreziqet etnike që rrezikojnë shtetin e Serbisë. Cka don te thote se Boegrdai eshte  kenaqur me kreret e pushteti lokal ne Lugien e Preshvës edhe pse qyetaret vajtojne për diskriminim, për papunesi, mungese te flamurit, te tesktev shkollore, jnihjen ediplomave, pa perspktive ne këto komuna cka ju eshte impnura ekolsi i dhunshem nga viet e tyre, per nje jete stabile

Image associée“Kur unë u emëruava si kryetar i Trupit Koordinues për Ditën e Flamurit, 28 nëntor, në Preshevë me ligj një monument të ushtarëve të rënë të UCPMB-së, dhe vitin e ardhshëm kemi pasur një problem me tekstet shkollore. Në dy vitet e fundit nuk ka pasur teprime dhe retorikë nxitëse në këto festime..” tha Stankoviç për “Politika”

Deklarata se shqiptarët kjo festë kremtohet ende me flamuj kombëtarë të Shqipërisë, që ligji ynë nuk lejon, Stankoviç tha se Trupi Koordinues përpiqet për shqiptarët si një pakicë kombëtare pamjen e flamurit “në përputhje me standardet e bashkësisë ndërkombëtare” dhe se në disa detaje duhet të jenë ndryshe nga simbol i shtetit shqiptar,..” ka pohuar Srtankovic. Jemi ne konsultime me kryetaret e komunave te Presheves, Bujanocit dhe Medvegjës, ka thëne zyrtari i qeverise serbe.

Sipas Stankovic “Kur kemi biseduar për këtë, disa nga naglasnijih përfaqësuesit politikë të shqiptarëve thanë se kanë flamurin e tyre e Shqipërisë përdorur nga 50 vjet. Ne i pyetëm ata se çfarë mendojnë, atë nga koha e Enver Hoxhës apo kjo e re ”

Sipas tij, si një zgjidhje për këtë problem do të paraqitet me një ekip ekspertësh në të drejtën ndërkombëtare në Tiranë, ose në një tjetër vend, të shpjegojë se si konventat ndërkombëtare duhet të shohim simbolet e tyre.

Stankoviç beson se në zgjedhjet e ardhshme lokale në Preshevë, më 24 dhjetor, partitë serbe duhet të vijnë së bashku për të pasur përfaqësuesit e tyre në kuvendin komunal.

Ai beson gjithashtu se skenari i vitit të kaluar nuk do të përsëritet kur shqiptarët, në numër të madh nga Kosova, nisën të votojnë në Medvegjë.

SHPËRNDAJE