dasmmaa11Preshevë, 11 korrik  -Ne Serbi me zvpgleoimin e populliste, ditë e sa vie ka edhe më pak martesa e me shume divorse. Sipas Entit të Statistikave ne Beograd në vitin e kaluaar (2015) ne Vranjë  u bene 419 martes ose 5.1 për ne 1,000 banorë, ndërsa gjatë asaj kohe kihste 69 raste te divorseve (narejeve)  ose 164.7 për 1,000 banore. Për dallim nga keto shifra te martesave serbe, ato shqiptare ne Luginen e Preshevës dallojne dukshëm,  njoton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” due shtuar se  ne vitin 2015 kishte mbi 900 bashkime te cifteve shqiptare.

 

Qysh tash, per sivjet në Luginen e Preshevës janë rezervuar mbi 500 lokale për dasma, bashkim te qifteve te reja. Urime me bajrak te kuq, kuq si gjaku !

dasmmmm

Keshtu në Luginën e Preshevës shtohen martesat, por nuk mungojne narjet (shkurorëzimet)  por me nje perqinje te vogle. Vitin 2015 kishte  mbi 900 ne Medvegje, Bujanoc dhe Preshevë  keshtu sipas Entiat te ststisktikave te Serbise thuhet se ne Presheve (353)  dhe Bujanoc (258) vitin e klauar kishte 611 maretesa dhe shume pak divorce. Ketu nuk jane regjistruar martesat e shqipatreve nga Lugina ne vendet e perendimore e as ne Medvgjë. Sa i perket kesaj te fundit, në Mevegje s ka apsur cak te regjistrohen, me kë shiptaret atje me u martue, vetëm me shkie apo me magjup, kur dihet se shqiptaret aty mund t’i numerosh ne gishtërinj. Do shtuar se shqiptaret ner Luginen e Preshevës martohen me flamur e divorcohen pa flamur !

 

Agjencia e lajmeve «Presheva jonë » ka mësuar se sivjet në Luginën e Preshevës dy muajt e ardhshëm (gjate pushimeve verore) jane razervuar mbi  500 lokale per dasma ku priten të bashkohen qifte te reja, bijt e bijat tona. Kurse, ne i urojmë jete të lumtur, të gjatë dhe u trashigofshin, n mor n ksi “vakti” me fmeije, bineq pse jo:-))

 

SHPËRNDAJE