«Ne ftuam presidentin shqiptar që ditëve të ardhshme të na vizitojë edhe Luginën e Preshevës, meqë edhe ne jemi tokë shqpitare”, ka shkruar Tanjug. Takimi i delegacioninit nga Lugina e Preshevës me ptesidentin shqiptar tati jeoihën në gjitha agjencitë dhe gazetat serbe, madje dhe me mjaft kritika..ku në shumë media i komentuar pse « liderët e Luginës nuk takohen me persedentin e tyre serb Nikolic por me atë të një vendi fqinjë, të Shqipërisë. Liderët e Luginës me ketë takim synojnë krijimin e Shqipërisë së madhe.. », njofton agjencia informative kombëtare « Presheva Jonë »

 

Prishtinë, 2  shtator

 

NE TAKIM ME NISHANIN EDHE BËRTHAMA E UCPMB-së

Përfaqësuesit shqiptarë nga Lugina e Preshevës (Galip Beqiri, Riza Halimi, Jonuz Musliu, Shaip Kamberi, Rami Zylfiu,  Izet Qazimi, vëllau i komnd-LLeshit dhe Belgzim Kamberi) siq kemi njoftuar kanë takuar sot në orët e paraditës në hotelin luksoz në “Diamond” në Prishtinë presidentin shqiptar Bujar Nishanin i cili po qëndron në edhe sot në kryeqytetin e Republikës së Kosovës në Prishitnë.

 

Por, takimi në fjalë si duket nuk është mirëpritur nga disa qarqe dhe mediat serbe, sipas të cilave pas këtij takimi « fshehen shumë gjëra misterioze dhe të rrezikshme për Serbinë, për shkak se në delgacion të Luginës së Preshevës kishte edhe drejtues politik dhe ushtarë të UCPMB-së

 

« Ne ftuam presidentin shqiptar që ditëve të ardhshme të na vizitojë edhe Luginën e Preshevës, meqë edhe ne jemi tokë shqpitare”, ka shkruar Tanjug. Takimi i delegacioninit nga Lugina e Preshevës me ptesidentin shqiptar tati jeoihën në gjitha agjencitë dhe gazetat serbe, madje dhe me mjaft kritika..ku në shumë media i komentuar pse « liderët e Luginës nuk takohen me persedentin e tyre serb Nikolic por me atë të një vendi fqinjë, të Shqipërisë. Liderët e Luginës me ketë takim synojnë krijimin e Shqipërisë së madhe.. », njofton agjencia informative kombëtare « Presheva Jonë »

 

 TAKOHEN VËLLEZËRIT

Sidoqoftë, nga ky takim me z.Nishani dhe liderëve nga Lugina e Preshevës të prirë nga z.Galip Beqiri, kyretar i KKSH-së është kërkuar  uninamisht përfshirja  e tyre në dialogun e ri  ne Bruksell mes Prishtinës dhe Beogradit, njoftonë agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

 

Po, ashtu nga ky takim mes presidenti Nishani me përfaqësuesit nga Lugina e Preshevës, këta të fundit kanë kërkuar mbështetje më të madhe të Shqipërisë dhe Kosovës  pasi që këto treva shqiptare nën amdinsitrimin serbë  kanë mbetur të margjinalizuara dhe  peng i raporteve të acaruara mes politikave serbo-kosovare.

 

Pas takimit të delgaionit shiptarë nga Lugina  ePreshvës me presidentin e e republikës së Shipërisë z.Bujanor Nishani z.Galip Beqiri, kyretar i KKSH-së i ka deklaruar agjencisë informative “Presheva Jonë” se “takimi i delagaconit tonë nga Presheva, Bujanoca dhe Medevegja ishte më shumë se një takim protokular, ishte vëllezor dhe miqësor. .. »

 

 

SHPËRNDAJE