Myftiu Muamer Zukorlic, ka martuar djalin e tij (njërin nga shtatë fëmijët) Osamin dhe sipas tij, ka gjasa të thej rekordin që të bëhet gjyshi më i ri në Serbi me vetëm 43 vjec.  Këtë rekord ndoshta myftiu Zukorlic mund ta thej, por jo edhe tjetrin, të ket shumë gra si disa në Serbi,, sepse ai ka vetëm dy.. “Mysafirët shiptarë nga Kosova e Lugina na kan nderuar dhe zbukuruar dasmën..” ka thënë myftiu Zukorlic për agjencinë “Presheva Jonë”

 

Novi-Pazar, 2 shkurt

 

Myftiu Muamer Zukorliç par pak mditësh martuar djalin Osama. Mertesën e ka bërë mu  në ditën e parë të Bajramit të fundit. Nusja e djalit ka të mbaruar Medres në Novi –Pazar. Dasma e djalit të myftiut të sanxhakut u bë një një resaturant luksoz ( “SAZ”) në periferi të Novi Pazarit. Ne mesin e 800 krushqve mysafirë kishte anë e kënd Novi Pzarit, nga Kosova e Lugina e Preshevës si dhe mysafirë spacial nga Gjermania, Amerika e vendet arabe, njofton agjencia informative   “Presheva jonë”.

Dasmorët u disponuan me ilhai,  muzikë dhe këngë duke festuar së bashku me myftiun Zukorliç. Kjo martesë ishte një ngjarje mjaft interesante në Novi Pazar, u mblodhën mysafirët zgjedhur posaçërisht, dhe gjithë javën në Sanxhak u bisedua në lidhje me dasmën e të birit të myftiut.

– Nusja  e re para martesës kaloi 15 vjet në Nju Jork dhe viteveteve të fundit i kaloi në shkollë në Novi Pazar. Myftiu dëshiron që nusja dhe djali sa më shpejt Allahu t ja fal një nip dhe kështu të bëhet një gjyshi të ri.

Kurse vet Muamer Zukorliq u martuar mjaft i ri, kur ai ishte 21 vjet.  – Unë mendoj se jam duke shkuar për të bërë ksimet gjysh në moshëm 43 vjecare dhe duket se ka rrëzuar rekord tjetër, tha myftiu duke qeshur. Myftiu Zukorlic, ka martuar djalin e tij (njërin nga shtatë fëmijët) Osamin dhe sipas tij, ka gjasa të thej rekordin që të bëhet gjyshi më i ri në Serbi me vetëm 43 vjec. Këtë rekord ndoshta myftiu Zukorlic mund ta thej, por jo edhe tjetrin, të ket shumë gra si disa në Serbi, sepse ai ka vetëm dy.. “Mysafirët shiptarë nga Kosova e Lugina na kanë nderuar dhe na e kanë zbukuruar  dasmën..” ka thënë myftiu Zukorlic për agjencinë “Presheva Jonë”.

Zukorliq jeton me dy gra dhe ka shtatë fëmijë, edhe pse ligji e ndalon bigaminë në Serbi. Ai ka thënë vazhdimisht se kjo është gjëja e tij private dhe se është më mirë që të ketë dy gra dhe të ewjtë i ndershëm, se sa të ketë një dhe një tjetër të “ilegalisht”, ta mashtrojë.

SHPËRNDAJE