Një aeroplan kalon në një stuhi dhe të gjithë njerëzit tremben. Një grua a humb fare dhe ngrihet nga karrika duke  bërtitur:
– Nuk dua te vdes , jam tepër e re për të vdekur. Edhe nëqoftëse duhet të vdes tani momentet e fundit të jetës sime i dua të bukura. Kam gjithë ato kohë që shkoj me meshkuj dhe asnjë nuk më ka bërë të ndihem tamam si grua. A ka ndonjë njeri këtu që do të më bëjë të ndihem si grua për herë të fundit?
Të gjithë njerëzit ishin shtangur kur nga fundi del një zë :
Të bëj unë të ndihesh si grua.
Të gjithë kthejnë kokat dhe shikojnë nga fundi ku ngritet një mashkull shumë i bukur. I gjatë, i hollë me flokët të zeza. dhe sytë ngjyrë qielli. Ndërsa ecën drejt gruas ai fillon të zbërdhejë këmishën dhe me ngadalësi heq komcat një nga një. I afrohet gruas që po dridhej. Në krahërorin e tij dukeshin muskujt e tendosur. Tashmë ai e kishte hequr këmishën dhe e mbante në dorë. I ofrohet gruas dhe i zgjat dorën pastaj i pëshpëritë në vesh.
– Hekurose këtë!

SHPËRNDAJE