Preshevë, 27 tetor  -Në krye të Bashkësisë Islame të Kosovës, sërish  do të jetë Naim Tërnava. Kështu kanë vendosur delegatët e Kuvendit të Bashkësisë Islame përmes procesit zgjedhor, ku Tërnava fitoi shumicën e votave. Rizgjedhjne e tij për kryetar te BIK e ka peshëndetur dhe Lugina e Presheves. Myftiu kosovar nuk e ka harruar Presheven kurre, të cilen e ka vizituar shpesh.

Shume imame , hoxhallare e intelektual,  sikur edhe BI per KL ne Lugine e Presheves e kane uruar nga zemra me kete besim, fitore myftiun e Kosovës  ne krye te BIK-ut

Tërnava mori 52 vota nga trupi zgjedhor, i cili përbëhej nga 28 delegatë të Kuvendit, 28 kryetarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës në 28 komuna, si dhe një përfaqësues nga Medreseja dhe një nga Fakulteti i Shkencave Islame. Kundërkandidat i Tërnavës ishte Reshat Mexhiti, i cili mori gjashtë vota, ndërsa dy vota ishin të pavlefshme.

 

SHPËRNDAJE