EKSKLUZIVE: Partitë politike në Serbi, në prag të zgjedhjeve një votë e paguan nga 30-50 euro , ndërsa dy-tri net para votimeve cmimi i një vote shkoi  edhe në 100 e 150 euro. Per gjitha këto falsifikime dhe blerje votash posedojmë dëshmi.. Unë, si një kandidat presidencial, sikur t’mos ishin vjedhjet e këtyre votave, padyshim do të isha sot presdient i Serbisë, sespe kam fituar bindshëm në Sanxhak dhe Sebi,  aq me tepër kur dihet se kjo e fundit  është dendur e  populluar me një shumicë boshnjake, muslimane…”, ka deklaruar sot myftiu Muamer Zukorlic  për agjencinë informative “Presheva Jonë”.

 

 

Novi Pazar, 13 maj

 

Lideri i komunitetit boshnjak dhe muslimanë në Sanxhak Myftiu Muamer Zukorliq, o 12-ti kandidat për president të Serbisë,  në një bisedë  për agjencinë informative “Presheva Jonë” një javë pas zgjedhjeve në Serbi, është shprehur i zhgënjyer me zgjeedhjet në Serbi i cili beson se njerëzit janë “viktima të vjedhjes së votës”. Sipas tij as në Afrikë nuk vidhen votat sit ndodhio së fundi në Serbi, nga Subotica deri në Preshevë.

 

 

CMIMI I BLERJES SË VOTAVE NË SERBI  DERI NË 100-150 EURO ?!

 

“Votat u blenë pamëshirshëm në Serbi nga Subotica,  Novi Pazar ..deri në  Preshevë..Duket se Serbia ështe shndrruar në një “Pazar i votave”,  ku partitë e “mëdha” apo më të ”forta” të lidhura me biznismen kanë arritur të mobilizojnë aktivistët e tyre të terren dhe blenë votat, kështu duke shfrytëzuar varfërinë dhe problemet sociale te popullatës sonë…që siq dihet ndërkombëtarisht Serbia  prinë me numrin e papunësisë nga vendet në ballkan….” ka delaraur myftiu Zurkolic.

 

 

Për këto mashtrime dhe vedhje të votave në Serbi njeriu numë rnjëi Sanxhakut në vazhdim pohon se, për keto plackitje, flasifikime dhe blerje të votave posedon dëshmi dhe prova të mjaftueshme. ” Partitë politike në Serbi, në prag të zgjedhjeve një votë e paguan nga 30-50 euro , ndërsa dy-tri net para votimeve cmimi i një vote shkoi  edhe në 100 e 150 euro. Per gjitha këto falsifikime dhe blerje votash posedojmë dëshmi..” ka pohuar në vazhdim Myftiu Muamer Zukorlic  për agjencinë “Presheva Jonë”.

 

“Ndjenja e mjerimit dhe varfërisë fuqi njeriu të harrojmë se me 50 euro nuk është shitur vetëm vota e tij, por veten dhe dinjitetin e tyre, por ajo që është më e keqe, dhe ai e shet fëmijën e tij dhe katër vitet e ardhshme të jetë një viktimë e drogës në rrugë dhe shkolla “,  ka pohuar myftiu nga Sanxhaku.

 

“Unë, si një kandidat presidencial, sikur t’mos ishin vjedhjet e këtyre votave, padyshim do të isha sot presdient i Serbisë, sespe kam fituar bnidshëm në Sanxhak dhe Sebi,  aq me tepër kur dihet se kjo e fundit  është dendur e  populluar me një shumicë boshnjake, muslimane…”,  ka deklaruar sot myftiu Muamer Zukorliq  për agjencinë informative “Presheva Jonë”. Në fund do shtuar se, sipas rezulateve të Komisionit Zgjedhor Republikan, Muamer Zukorliq ka fitoi 1.52 për qind të votave.

SHPËRNDAJE