Mustafa dhe Arifi dërgojnë një shkresë për propozim-ndryshimet e konkursit të shpallur për pranimin e studentëve nga Lugina e Preshevës në vitin akademik 2012 / 2013

 

Prishtinë,20 korrik

Në letrën e dy kryetarëve të dy komunave shqiptare në Kosovën Lindore (Preshevës dhe Bujanocit) të z.Mustafa dhe z.Arifi drejtuar ministrit  të MASHT-së  prof.dr. Ramë Buja ndër të tjera thuhet: “Ju lutemi që të merrni parasysh propozim-ndryshimet e konkursit të shpallur për pranimin e studentëve nga Lugina e Preshevës në vitin akademik 2012 / 2013. Propozimet e reja janë të paraqitura me shkronja ngjyrë të kaltër”.

Me këtë propozim-ndryshim numri i studentëve nga Presheva do të rritej edhe për 21 gjers nga Bujanoci për 16, marr parasysh të gjitha fakultetet e UP-së. Këto propozime vijnë nga kërkesat e studentëve të rinjë dhe të mbështetura nga dy pushtetet lokale pikërisht dy kryetarërt e Komunave,thuhet ndër të tjera në këtë letër nga Lugina e Preshevës dërguar mistrit Buja.

 

PROVIMI PRANUES

Për kandidatët që kanë mbaruar shkollën e mesme pa Provim të maturës, Provimi pranues mbahet nga lënda Matematikë.

Universiteti i Prishtinës do të pranojë edhe 323 studentë nga Presheva, Bujanoci,Mali i Zi,Shqipëria dhe Maqedonia dhe atë:

SHPËRNDAJE