musliuuwwwwKryetari i Këshillit kombëtar shqiptar, Jonuz Musliu ne bisede me atasheun ushtarak të SHBA-së të akredituar në Beograd, z. Taft Blekbern dhe shefin e zyrës për bashkëpunim me jashtë z. Koti N. Shej.

 

Preshevë, 14 shkurt  -“Musliu: Eshte e sakt, se jam ne “listë e zeze” te Steit departamentit” (“Musliju: Tačno je, nalazim se na „crnoj listi” Stejt departmenta“) eshte ky titulli qe e sjellin sot nje shkrim gazetat serbe, natyrisht “Politika” e Beogradit.  Por ndryshe nga ky titull, kryetari KKSH-së Jonuz Musliu përmes agjencias se lajmeve “Presheva jonë” ka demantuar. Sipas tyre, bëhet fjalë për personat “non grata” për SHBA-të , për të cilët adimistrata Amerikane beson se e “përkrahin dhunën dhe terrorizmin”.

 

Musliu: Mgezat serbe skepulojner dhe manpulojne me lista te vjetra, ne kohen kur pushken ja kishim drejtuar Serbisë !  
jonuzuzrrLideri i LPD-së Jonuz Musliu, ish-drejtor politik i SHP te UCPMB-së,  kryetar aktual i  KKSH-së dhe i Kuvendit Komunal në Bujanoc,m sipa smediave serbe “qenka i politikan ne Serbi emri i te cilit figuron  në listën e zezë të Steit Departmentit Amerikan”. Sipas agjencis e se lajmeve “Presheva jonë” nuk eshte e vërtetse sepse sipas nje raporti te pranuar nga burimet amerikane ne nje liste prej mëse 300 emrash, aty figurone se paku edhe  50  erma serbë (por edhe rreth 20 shqiptare nga Kosova) te cilet figurojnë ne këtë “liste të zeze” te SHBA-ve.  Pra, siq po shifet  Jonuz Musliu nuk qenka i vetmi “politikan nga Serbia” siq propagadnojne mediat serbe?!

 

Ne fakt, kjo “listë” eshte e perpuluar nga Steit Deparatmenti Amerikan ne vitin 2001 e cila ne vitn 2003 eshte modifikuar.  Por nga ai vit (2003) deri sot lista ne fjale ka pasur ndryshime dhe modifikime, ka mësuar “Presheva jonë” nga burimet  e Uashingtonit zyrtar. Dhe, sipas mediave serbe qe perfolin emrin e Jonuz Musliut ne kete “liste te zezë”  shkurt e trup ja kan fut kot dhe eshtë genjeshtër.  Gzeta serbe emrin e Muliut e involovjne në kohene  “bivsa” Jugosllavise apo “bivsa” “Serbija i Crnagora (MUSLIU, Jonuz; DOB 5 Jan 1959; POB Konculj, Serbia and Montenegro”) 

 

“Unë asnje gazetari  serb nuk i kam thënë se jam ne listen e zezë amerikane. Kur mediat serbe, disa prej tyre,  jane objektive me shkriket e tyre për  lideret shqiptar apo sitauten reale ne Luginë eshte cudi, por kur shpifin atu nuk eshte cudi, sepse jemi mesuar me to…Pradnaj unë per asnje medium ne Serbiu  nuk  kam phuar se jam ne listen e zezë amerikane. ne fak kam  folur për kete ceshztje cka kam pohuar se ne këte drejtim nuk posedoj asnje informacion apo njoftim zyrtar..”

 

“Listat e zeza” te Amerikës dhe “listat e zeza” te Serbisë…

LISTATAVJU111Bash sikur vërtete te ishte Jonuz Musliu ne “listen e zeze” te SHBA-ve Serbia pa nje pa dy do ta arresotnte “për heter te amerikës” kur dihet se qeria serbe ka arrestuar dhe arreston shiuptzaret e Lugines se Presheves edhe pa hater te amerikes apo edhe ata qe nuk jane “lista te zeza” te SHBA-ve, ka sjhkruar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” e cila perkujon denimet arbitarre, proceset emonuiataur dnah ish-pjesdetareve te UCPMB-së të cilet pas disa muajsh mallterimesh ne burgje serbe ata u liruan  pa pike faji ?!  Prandaj, “listat e zeza” te Uashingtonit dhe “listat e zeza” te Beogradit dallojne shumë?!

 

Ne vazhdim z.Musliu ka phuar se  nuk posedojme keso informackionesh. “Kam kontakte të mira me Ambasadën e SHBA-ve në Beograd dhe Prishtinë. Unë nuk kam asnjë problem me askend, apo ndonje qeveri me mua,  sidomos me miqte tanë amerikan. Une në “bela jam vetëm me Serbinë vend ky i cili  vazhdimisht shkel popullin tim ne Luginen e Presheves.. Dhe do te jem ne bela gjthmone me ta, deri atëhere kur populli im ne Kosovën Lindore do te jete i lirë, sikur populli serb ne Kosovë dhe gjithë popujt tjere evropian..” ka pohuar  Jonu Musliu për agjencin e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju përgjigjur spekuliemeve te  mediave serbe.

 

Se vertetë kjo “liste e zeze” e SHBA-ve qe bejne fjalë mediat serbe eshte e vjetruar, te cilen ceshtze e aktulaizojne  de4h se “lista” qenka aktuale,  vete mediat serbe e demantojne vetevten nëseshikoni mire skanimin “raportit” tegazeatve serbe ku bene fjalë për Jonuz Musliun. Aty shkran : MUSLIU, Jonuz; DOB 5 Jan 1959; POB Konculj, Serbia and Montenegro (individual) [BALKANS].  Kolegeve serbe ju bejme me dije se ky raport eshte shum i vjeter dhe se sot nuk ka me “Jugosllavi” e as “Serbia i Crna Gora” (Serbia and Montenegro), por vetem Serbi ?! Prandaj, kur e  “okupuan” serish Malin e Zi ?!

jonnnnnn11222

 

SHPËRNDAJE