Për konfrontimet dhe zhvillimet  në Dobrosinit,  autoritet lokale të Bujanocit kanë  alarmuar edhe OSBE-në dhe kominitetin ndërkombëtar, duke kërkuar nga ata të ndalin Serbinë me provokime.   « Për aksionet e fundit dhe të sotmin në Dobrsoin fajtore është regjimi i Beogradit. Prandaj, për cdo destabilitet në Luginën e  Preshevës, fajtor është Serbia », ka deklaruar z.Musliu për agjencinë informative “Presheva Jonë”

 

Preshevë, 17 maj

Incidenti i sotë në Dobrsin ka shtqetësuar jo vetëm banorët e fshatit Dobrosin por edhe autoritetet lokale të Bujancit.  Kështu për ldierin e LPD z.Jonuz Mulsiut, kryetar i Kuvendit Komunal të Bujanocit incidentit e sotëm e konsideron provokues dhe justifikim i politikës antishiptare serbe kundër poullatës shqiptare në Bujanoc,  Medvegjë dhe Preshevë. «

 

« Incidenti i sotën  në orët e hershme të mëngjesit në Dobrosin është më shumë s enjë incident, është jo vetëm fushatë zgjedhore persdienticiale në Serbi por edhe paralajmërim për arrestime  tjera me qëllim të destabilitetit të Luginës së Preshevës.. ».

 

Për konfrontimet dhe zhvillimet  në Dobrosinit,  autoritet lokale të Bujanocit kanë  alarmuar edhe OSBE-në dhe kominitetin ndërkombëtar, duke kërkuar nga ata të ndalin Serbinë me provokime.   « Për aksionet e fundit dhe të sotmin në Dobrosin fajtor është regjimii Beogradit. Prandaj, për cdo destabilitet në Luginën e  Preshevës, fajtor është Serbia », ka deklaruar z.Musliu për agjencinë informative “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE