“Këto Pyetje – Testament, që sot po ia përcjelli z.Fatmir Limaj, paralajmëroj opinionin publik, se me pyetje të kësaj natyre – në ditët në vijim, do të përballen edhe: Ali Ahmeti, Xhavit Haliti, Azem Syla, Adem Grabovci, Hashim Thaçi, Emrush Xhemaili, Gafur Elshani, Ibrahim Kelmendi, Jakup Krasniqi, Fazli Veliu, Ramush Haradinaj (urojmë që sa ma shpejt të lirohet si i pafajshëm nga gjyqi i Hagës) dhe Musa Xhaferi (të cilin as kujdestar nëpër demonstrata nuk e kemi lënë) ka shkrzuar në letrën e tij (pyetësore)  drejtuar Fatmir limajt Muat Jashari i vëllau i Ismet Jasharit, komandant  “Kumanova”,  nofton agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”

MURAT JASHARI:

Z.LIMAJ, UNË ZBATOJ URDHËRAT E KOMANDANTIT TIM!

Me rastin e 100 vjetorit të Shtetit shqiptar dhe Flamurit tonë Kombëtar:

* Familjeve të dëshmorëve,

* Invalidëve me familje, të tri luftrave të fundit çlirimtare,

* Veteranëve me familje, të tri luftrave çlirimtare,

* Gjithë shqiptarëve, me gjene e gjak shqiptari,

* Shqiptarëve në Mërgat, me gjak e gjene shqiptari,

* Shqiptarëve të shpërngulur me dhunë nga sllavët e grekët dhe të vendosur anekënd botës,

* Shqiptarëve ortodoks, që po e ndien vehten çdo ditë e më tepër se janë shqiptar,

* Rinisë së artë, që është ma e mira në botë. Si popull që na ka zbardhur ftyrën para të tjerëve!

JU UROJ 100 VJETORIN E PAVARËSISË SË SHQIPËRISË NATYRALE!

Me këtë rast, u bëjë me dije gjithë vëllezërve shqiptarë, kudo që ndodhen se, në vitin 2000, në një intervistë që z. Fatmir Limaj ka dhënë në televizionin e vetëm të asaj periudhe, RTK, (për fat të keq, nuk më kujtohet saktësisht muaji dhe data e sakt, por ajo intervistë kam bindjen se mund të gjindet në arkivën televizionit), midis të tjerave pat thënë:

„Ne e kemi pas krijuar partinë tonë para më shumë se 12-13 vjetësh, e cila më pas u emërtua Drejtoria Politike e UÇK-së dhe aktualisht është udhëheqja aktuale e PDK.“

Bazuar në këtë deklaratë të z. Fatmir Limaj, unë, Murat Jashari nga Orizare e Kumanovës (Vëllai i Ismet Jasharit – Komandant Kumanova) publikisht dua t’i parashtroj disa pyetje që kanë të bëjnë me “partinë e tij të krijuar para 12 – 13 vjetësh” (1988 – 90) dhe shumë çeshtje të tjera që lidhen me përgatitjet për luftën tonë çlirimtare.

Z.Fatmir Limaj,

Pasi që vëllau i dy vëllezërve të tjerë (i imi dhe i Xhemalit) Ismet Jashari ka qenë bashkëluftëtari ytë, e që e kishit pagëzuar Komandant Kumanova, ku bashkëluftëtarët e tij dhe popullata na kanë treguar se me nderë e respekt kishte mbajtur atë emër emblematik, me pëlqimin e vëllaut të madh Xhemali, (se baba na ka vdekur kaherë – ramet past), deri më sot kam respektuar traditën familjare e kombëtare, ndërsa me këtë rast në emër të të gjithë veteranëve dhe vepriptarëve të LPK-së, në Mërgat e hapsirën shqiptare, po t’i parashtrojë një sërë pyetjesh të shkurtëra, të thata e të njoma. Të gjitha me ngjyrën e gjakut tonë!

Fillojmë z. Limaj

1. Cili është vendi ku u orgnizua tubimi për themelimin e partisë suaj dhe emërtimi i tij (fshati, mahalla apo qyteti, lagjja apo bjeshka. etj)?

2. Si quhet pronari i vendit ku ju u tubuat?

3. Nga ju erdhi ideja për të formuar këtë parti?

4. Na thuani emrat e gjithë të tubuarve ose të atyre që ju mbani mend?

5. Sa delegatë patë në atë „kuvend“ themelues të partisë?

6. A flitshin të gjithë delegatët shqip, pra a e kishin gjuhë amtare – shqipen?

7. Cili ishte mbajtësi i protokollit?

8. Sa delegatë kombëtar (Kosvarë) ishin në Kuvend?

9. Prej trojeve shqiptare, kishte delegatë në kuvend – që gjuhë amtare kishin shqipen?

10. Patët të ftuar mysafir kombëtar, të vllaznim-bashkimit e ndërkombëtarë në atë kuvend?

11. Prej sa Republikave të Jugosllavisë kishit mysafirë aty?

12. Prej cilave Republika?

13. Cilët ishin organet e partisë?

14. Kë e zgjodhët kryetar?

15. Sa veta pati kundër për zgjedhjen e kryetarit?

16. Kishte Partia Statut e Program?

17. Cili ishte motivi dhe objektivi i partisë ?

18. Sa herë kini bërë mbledhje pas themelimit të partisë?

19. A keni zhvilluar Mbledhje të Përgjithshme apo Kongres të partisë dhe ku e kur i keni mbajt ato?

20. A keni pasur anëtarësi të obliguar ndaj aderimit në parti?

21. Sa anëtarë në vitë keni regrutuar?

22. Kur e formuat partinë, kushë ua ndante detyrat?

23. Sa vetë kanë qenë që pranuan informatat e juaja?

24. Pranuesit e informatave a flitshin gjuhën shqipe?

25. Gra a meshkuj ishin ata/ato?

26. Sa gra?

27. Sa meshkuj?

28. Për informatat e dhëna, me çka ju shpërblejshin?

29. Keni kryer shkollën e mesme?

30. Keni bashkëpunuar me Shërbimet Informative të shteteve të botës?

31. Të Europës?

32. Po me të shteteve sllave?

33. Me cilat?

34. Çfarë nxënësi keni qenë?

35. Më 1981 ka pasur demonstrata gjithëpopullore, a dinit për to?

36. Si i ndjenit ata demonstrata?

37. A ishit pjesëmarrës, edhe se keni qenë shumë i Ri?

38. Po vëshgues?

39. Keni pasur të familjes e farefisit në ato demonstrata?

40. Kanë qenë të burgosur apo të vrarë ndonjëri?

41. Kush ishte i burgosur?

42. Kush i vrarë?

43. Në demonstratat gjithëpopullore të viteve 1988-89, a ishte partia e juaj pjesëmarrëse?

44. Vëzhgues për të mbledhur informata?

45. Më 2 Nëntor 1989 kur u vranë Afrim Zhitia e Fahri Fazliu, ku ishe?

46. Kush ta dha lajmin për vrasjen e tyre?

47. A e ke ditur se Afrim Zhitia e Fahri Fazliu ishin Drejtuesit Politik të LPRK-së?

48. A i ke njohur këta dy burra të mdhejë?

49. A ja ke njohur shpirtin këtyre dy viganëve?

50. Në kohën e grevës së minatorëve – shkurt 1989, me atë parti ku ishit?

51. Më 23. 03. 1989, kur u hoq Autonomia, ku ishit ju anëtarët e kësaj partie?

52. Në protesta gjithëpopullore mbas hekjes së autonomisë, ku ishit ju me atë adalet parti?

53. Pjesëmarrës apo vëzhgues?

54. Në pranverë të vitit 1990 kur vriteshin në protesta me flamur në dorë trimat e trimreshat, ali ajetët e ilfete humollët ku ishit ju me atë parti?

55. Çfarë veprimtarie konspirative bënte partia e juaj?

56. A keni patur të afërm ose të familjes tuaj që kanë qenë dhe kanë mbet policë të shkaut deri në ditën që u çlirua Kosova?

57. Keni pasur e ndërruar femra kur keni qenë të rinj?

58. Sa gjithësejt ke pasur?

59. Keni mashtruar e bërë për vehte femrat e shokëve?

60. Keni mashtruar e bërë për vehte gratë e shokëve?

61. Keni tentuar për të mashtruar gratë e shokëve, apo ju kanë refuzuar?

62. Çka ju kanë thënë?

63. Jeni të martuar?

64. Keni fëmijë?

65. Keni tradhëtuar gruan ndonjëherë?

66. Nëse po, sa herë?

67. Keni fëmijë jashtë martesore?

68. Nëse po, Sa?

69. Dinte gruaja për këta fimijë? Po fëmijët e gruas me të cilën ke lidh kurorë, a din për këta fëmijë?

70. Nëse po, a i keni njoftuar?

71. Shoqërohen tani?

72. Po nënat e tyre?

73. Kur filloi lufta çlirimtare kush ishte kryetar i partisë suaj dhe si u koordinuat me LPK?

74. Nëse është e vërtetë që e kishit krijuar partinë qysh në vitin 1988 apo 1989 ishit pionerë apo rini?

75. Cili ka qenë koordinatori i juaj me LPK-në?

76. Cili ka qenë koordinatori juaj me Shtabin Qendror (Shtabin e Përgjithshëm) të cilin e ka bërë me dije Rexhep Selimi vitin e kaluar?

77. Ju si parti a e njihnit veprimtarinë e LPK-së deri atëherë apo kini vepruar jashtë strukturave të saj?

78. Nëse është e vërtetë që patët krijuar parti para 12 vitesh (1988), atëherë a mund të sqaroni (popullin) nëse Xhavit Haliti dhe Azem Syla a bënin pjesë në atë partinë tuaj. Nëse po, prej fillimit apo ma vonë?

79. Po Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli (Luli) kur janë antarësuar në partinë tuaj?

80. Kur Hashimi e Luli shkuan në Mbledhjen e LPK-së në Tiranë, mbajtur te Klubi i Shkrimtarëve, më 23 maj 1998, a kishin qenë deri atëherë anëtarë të partisë suaj? Nëse ishin, ju i çuat qëllimisht për të marrë nën kontroll LPK-në bashkë me Azemin dhe Xhavitin?

81. Cili ka qenë fondi i juaj financiar, emërtimi, sa para grumbulluat për luftën, kush e drejtonte atë fond, sa para keni harxhuar dhe sa humbën në fund të luftës?

82. A kishit ndërmend që ta prisnit daljen nga burgu të Ukshin Hotit më 17 maj 1999 dhe nëse nuk e kishit, pse nuk e kishit parashikuar?

83. Në mbledhjen e Shtabit të Përgjithshëm, kur u emrua Ekrem Rexha (Komandant Drini) komandant për Zonën e Pashtrikut, a ke qenë prezent?

84. Kush e propozoi? Po në Shtab të Përgjithshëm më pas, kush e emroi?

85. A e dinit se Ekrem Rexha ishte anëtar i partisë së Mira Markoviçit?

86. Nëse jo, Pse jo? Dhe me çka merrej Luli?

87. A keni pasur G2-sh?

88. Anëtarët e SHP a e kanë analizuar si ra në pritë Remzi Ademi (Komandant Petriti) më 15 Gusht 1998?

89. Anëtarët e SHP të UÇK-së a e kanë analizuar si ra në pritë Mujë Krasniqi (KAPUÇI) me bashkëluftëtarët në kufirin Shqipëri-Kosovë, në dhjetor 1998? A bashkëveproi Azem Syla dhe Zeka me ata brenda se nisej kollona dhe a e dinit që përgjoheshit në telefon? Kur e dinit pse flisnit hapur?

90. Edhe sa të këtillë ngjarje-incidente ka pasur në frontet e luftës?

91. SHP i UÇK-së pse nuk i ka shqyrtuar e analizuar këto raste?

92. A keni patur evidentim të regullt për çdo ngjarje, aksion dhe mosveprim? Nëse po, pse ende nuk janë bërë publike, për çka i ruani?

93. Më 23. 03. 2000 shkuat në Gjilan me Hashim Thaçin, Halil Selimin e të tjerë. Urgjentisht ftuat udhëheqësit politik e ushtarak të UÇPMB-së, apo jo? Pse aq urgjent?

94. Kërkuat ndërprerjen e luftës çlirimtare, a po jo?

95. Kush ju detyroi?

96. Pse e penguat dhe e ndërpretë atë luftë çlirimtare?

97. Pse asnjë kallash të Brigadës 121 „Komandant Kumanova“ nuk e dhatë për nisjen e luftës çlirimtare në Zonën e vendlindjes së Komandantit tëndë, „Ismet Jasharit – Kumanovës“?

98. Tri herë t’i kam dërguar udhëheqësit e këtij Sektori, a po jo?

99. Pse pengove ti dhe antarët e tjerë të Drejtorisë Politike luftën çlirimtare të UÇ Kombëtare? Për çfarë e keni nis Hoxhën në Sharr kur luftohej nga UÇ Kombëtare dhe çka u ka raportuar kur ra Kalaja e Tetovës?

100. Pse e ke „ndërsye“ Komandant Kumanovën me e vra Gani Krasniqin?

101. Komandant Kumanova a u kërkoi telefon?

102. Pse nuk i dhatë telefon? Kush të urdhëroi që të mos i jepni telefon?

103. Fillim korriku 1998. Aksionet ushtarake (me eksploziv) që janë kryer në IRJM, në Shkup te hekurudha, në Tabanocë, në hekurudhë, dhe në kazermën ushtarake në Kumanovë, mbrenda rrethojës 16 m. Për këto aksione a ke ditur?

104. A e ke ditur se këto tri aksione janë krye në një kohë?

105. A e ke ditur se kush i ka udhëheq këto aksione ?

106. A e ke ditur se këto aksione i ka udhëhequr Komandant Kumanova?

107. Pse SHP pengojë, që mos të dilet me Komunikatë?

108. Mos ishte Marëveshja e Crans-Montana, e Zvicrrës – pengesë?

109. Apo tjetër problem ka pasur?

110. A e dini në detaje ku ka qëndrue problemi?

111. Komandant Kumanova ka mesi i Gushtit 1998 ka pasur me ardhë në Zvicër, për kontroll mjekësor për dorën, a ke pas dijeni për këtë?

112. Ai është bërë gati me ardhë në Zvicër për disa ditë. Ka hekur mjekrën. Unë pasaportën ja pata lënë në vend të sigurtë. Ismeti e ka ditur se ku. Po ti a ke qenë në dijeni?

113. Pse nuk i dhatë leje pushimi?

114. Në natën e 24/25 Gusht 1998 për çka shkoi Elmi Reçica në Kleçkë?

115. Çfarë misioni kishte Elmi Reçica atë natë?

116. Më 25 Gusht është vrarë Komandant Kumanova, a po jo?

117. A keni bërë Raport të hollësishëm për rrethanat se si u vra? Nëse po, kujt ia ke dorzuar atë raport? Nëse jo, pse nuk e ke bërë atë raport?

118. Kush ta dha lajmin i pari për vrasjen e Komandant Kumanovës? Po ti ku u ndodhe kur u vra Kumanova?

119. Më 02 dhjetor 1998 Shukri Buja (Gazetari), i ka dhënë lajmin familjes për vrasjen e Ismet Jasharit. A është kështu?

120. Pse me 100 ditë vonesë?! Ku është arsyeja?

121. Herojt e Popullit nuk janë të mahallave, a po jo?

122. Komandant Kumanovën e shpallët Hero të Kosovës, a po jo?

123. Si ishte betimi i luftëtarëve të lirisë me Emblemën e UÇK-së, a e mban mend?

124. Kur vjenë në Kosovë gruaja e Komandant Kumanovës, Habibja, me fëmijët e vetë, me bë homazhe dhe me vendos lule te varri i Burrit dhe i Babait të vajzave të Komandant Kumanovës (Donika, Monika, Marigona, Margarita e Arta) pse duhet të paguajn në kufi Maqedoni-Kosovë 50 Euro, apo s’e dini këtë?

125. Çfarë Statuti dhe tretmani në Kosovë ka familja e Komandant Kumanovës?

126. Ndërtimin e shpijës në Orizare për familjen e Komandant Kumanovës, qe katër vjetë e ke nisur, a po jo?

127. A duhet t’ju jemi si familje mirënjohës për mosmbarimin e saj, a po jo?

128. Pse nuk u përfundua ajo shtëpi? Kush të dha urdhër mos me e viju ndërtimin?

129. Më 2001 e pata sjellë familjen e Komandant Kumanovës në Shqipëri, që të jenë më afër vendlindjes së Babës së tyre. Të dëgjojnë krismat e pushkëve të

luftëtarëve të lirisë – të Brigadës 113 „Ismet Jashari“, me Emblem të UÇKombëtare. Në atë shtëpi ku kanë ndejtur familja e Ismet Jasharit, kanë qenë edhe prindërit e tu me dy vajzat e tyre, e ke ditur, a po jo?

130. Aty afër ke qenë edhe ti, bëjshe qejfe në hotele, e Adem Grabovci 200 DM për hotel natën ta paguante, a po jo?

231. Pse nuk erdhe me e vizitue familjen e Kumanovës?

232. A e dini se sa dëshmorë të kombit, janë vrarë me Emblem të UÇK-së?

233. A e dini se sa familje të dëshmorëve të kombit – të vrarë me Emblem të UÇK-së ndodhen në Mërgatë?

234. Sa vajza dhe djem janë gjithësejt bij dhe bija të dëshmorëve të kombit, rënë në luftën për çlirimin e Kosovës, 1997-1999?

235. A e dini se si jetojnë familjet e dëshmorëve?

236. A e dini se sa invalidë të luftës së lavdishme të UÇK-së ka?

237. Sa fëmijë gjithësejt të familjeve të kësaj kategorie ka aktualisht?

238. Sa djem e sa vajza?

239. Si jeton kjo kategori e luftës?

240. Sa veteranë të luftës së lavdishme të UÇK-së ka dhe sa të tjerëve ua keni dhënë padrejtësisht këtë të drejtë?

241. Sa fëmijë janë të kësaj kategorie të luftës?

242. Sa djem e sa vajza? Sa janë të mitur dhe sa janë të rritur? A keni evidenca të tilla ju dhe shoqatat e drejtuara nga ju?

243. Sa prokurorë, gjygjtarë e policë të kohës së Millosheviqit janë emëruar e punësuar në Qeverinë ‘Thaçi 1’ dhe ‘Thaçi 2’?

244. A e din ti këtë?

245. Nëse jo, Pse jo?

246. Sa deputetë të PDK-së janë bërë milionerë, kurse në Zvicër e Perëndim kanë jetuar prej ndihmave sociale?

247. A e din ti këtë?

248. Nëse jo, Pse jo?

249. Si u pasuruan Kryetarët e komunave dhe këshilltarët komunal?

250. A e din ti këtë?

251. Nëse jo, Pse jo?

252. A e keni bërë pas luftës Raportin Financiar për shpenzimet gjatë luftës?

253. Nëse jo, pse nuk e keni ba? Arsyet.

254. A janë zhvilluar Kuvende apo Mledhje të Përgjithëshme të Veteranëve të UÇK-së, sa dhe kur?

255. A keni dhënë llogari në ato kuvendet e Veteranëve se sa para (Dollarë USA, Franga Zviceriane, Marka Gjermane, Rubla etj) janë grumbulluar në të gjithë degët e Fondit ‘Vendlindja Thërret’? A i keni këto evidenca. A u keni dhënë dëshmi të gjithë atyre që kanë kontribuar? A i kini kopjet e atyre grumbullimeve?

256. Sa para u harxhuan për luftën dhe sa mbetën në fund të luftës?

257. Sa para i keni dhënë secilës Zone Operative të UÇK-së, cilëve ua keni dorzuar, sa u keni dorzuar, si janë harxhuar, a ka raportime nga ata, apo i keni dhënë qesim?

258. Sa para u keni dhënë secilit Antar të Shtabit të Përgjithshëm, përse ua keni dhënë dhe si i kanë harxhuar, a ka evidenca nga ata dhe raporte po nga ata? Po kur QPK erdhi në Prishtinë, sa para u gjetën në bankën e Kosovës, kujt ia shpërndatë dhe nga sa u dhatë?

259. Sa para u kanë dhënë personalisht Antarët e Shtabit të përgjithshëm komandantëve të zonave në dorë dhe a kanë dokumenta për këto?

260. A ka ndodhur që ndonjë veteran i UÇK-së të ketë kërkuar të jepet llogari në Kuvendet e Veteranëve të saj dhe ç’përgjigje u keni dhënë, apo i keni denigruar?

261. Po në Kryesinë e PDK, e cila përbëhet nga ish Drejtoria Politike e UÇK, a e keni diskutuar këtë lloj llogaridhënie për fondet e grumbulluara gjatë luftës?

262. Nëse e keni diskutuar, në çfarë përfundime keni dalë dhe çfarë vendime keni marrë dhe si i keni zbatuar ato?

263. Në Qeverinë e Përkohëshme, kryeministër ka qenë Hashim Thaçi, a po jo?

264. Ministër i Finasave ka qenë Adem Grabovci, a po jo?

265. Ky Grabovci a ka raportuar ndonjëherë si gjatë luftës edhe pas saj se sa para ka pasur dhe si i ka harxhuar, ku i ka harxhuar, sa kanë mbet dhe si i keni përdorur pas lufte?

266. Nëse ka raportuar pse nuk i bëni publike ato raportime?

267. A e dini sa veprimtarë të Fondit „Vendlindja Thërret“ kanë qenë? Mujë Rogovën për atë mosraportim e keni shpërbly me pozitën e rektorit të Universitetit të Prishtinës?

268. Nëse jo, Pse jo?

269. Sa mjete janë grumbulluar nga secili prej tyre? A ka evidenca të sakta rreth tyre?

270. Nëse s’ka, pse nuk janë ba ato evidenca?

271. A e dini veç e veç për shtete se sa veprimtarë të tillë kishte?

272. Nëse jo, Pse jo?

273. Sa persona (familje) kanë kontribuar brenda Kosovës për luftën, me çfarë kanë ndihmuar? Kush ishte caktuar me i evidentuar ato?

274. A dihen të gjitha familjet me emra që kanë mbështetur luftën dhe si i kanë mbështetur?

275. Po familjet që e kanë kundërshtuar UҪK-në a janë të evidentuar? Po personat që i kanë shërbyer haptas Serbisë gjatë luftës, a i keni në evidencë?

276. Sa ka kushtuar lufta?

277. A e din ti këtë?

278. Nëse jo, Pse jo?

279. A ishte Komandant i Përgjitshëm i UÇK-së Azem Syla (Daja) dhe Kush e emroi?

280. Pse ky alamet Komandanti nuk kërkojë të bëhet Raporti përfundimtar për luftën?

281. Pse nuk e ka bërë ai vetë, pasi ishte edhe Ministër dhe ty të kish zevendës ministër, apo jo? Cili është kontributi yt në këtë mosraportim dhe mos bërje analize? Po kryeministri i QPK, çfarë urdhëra u ka dhënë lidhur me mos kryerjen e asaj analize?

282. Po nga Shtabi Përgjithshëm analiza e luftës a është bërë? Po ndonjë akademi shkencore për atë luftë pse nuk keni organizuar këto 13 vjet pas lufte?

283. Agim Çekun kush ua rekomandoi për të zevendësuar Bislim Zyrapin dhe pse një muaj pasi patën filluar bombardimet e NATO-s? Ku ishte ai më herët?

284. Mjetet e mbetura të Fondit „Vendlindja Thërret“, që ishin pare të djersës e gjakut, ku i çutë?

285. A keni bërë Raport për çdo luftëtar të vrarë, tani dëshmorë; rrethanat e vrasjes, si u vra, në cilën betejë? Apo mshifeni pas librave që boton Redaksia e Dëshmorëve pranë Radio Kosova e Lirë? A e keni financuar atë Redaksi dhe për sa vëllime?

286. A keni bërë Raport veç e veç për çdo të plagosur; ku u plagu, në cilën betejë, ku i ka plagët? A ka raport mjekësor për secilin të plagosur?

287. Pse Jo?

288. Nga kush u erdhi urdhëri me i arrestu Behajdin Allaqin e Shaban Shalën kur ata mbrritën në Kleckë?

289. Behajdin Allaqit e Shaban Shalës natën kush ja çojke qebet, e ditën ia merrke?

290. Kur erdhën me e marrë dy vetë te burgu i Kleçkës, Behajdin Allaqi e Shaban Shala a i kishin kambët të lidhura, sikurse i kishin edhe duart?

291. A e ke ditur se Behajdin Allaqi ka qenë antëtar i Komitetit Drejtues së LPK-së?

292. A e ke ditur se Afrim Zhitia krahë të djathtë ka pasur Fadil Vatën e Xhemajli Berishën?

293. A e ke ditur se Afrim Zhitia në krahë të majtë ka pasur Behajdin Allaqin e Arif Seferin (ky i fundit nga Kumanova)?

294. Ku mbetën antarët e tjerë të Komitetit Drejtues të LPK-së?

295. Mbledhja e III-të e Përgjithshme e LPK-së u mbajt më 4 tetor 1991, në Ujmir (Klinë), në shtëpinë e Sadri Shalës, ke qenë i informuar për këtë mbledhje dhe nga kush?

296. Partia e juaj kishte të deleguar ose përfaqësues në atë mbledhje, në Ujmir?

297. A mund të na i japësh të deleguarit me emër e mbiemër?

298. A kanë raportuar në kryesinë e Partisë suaj këta delegatë, kur dhe ku?

299. Mbledhja Konsulltative e LPK-së, u mbajt në Kollare (Kërçovë) në prill të vitit 1993, ke ditur për këtë mbledhje?

300. Partia e juaj kishte delegatë në atë mbledhje?

301. Cilët ishin ata delegatë, emri dhe mbiemri?

302. Delegatët e Partisë suaj që ishin në atë mbledhje a kanë raportuar në Kryesi?

303. Kjo Mbledhje, Behajdin Allaqin kishte caktuar anëtar të Komisionit për organizimin e Mledhjes së IV-të të LPK-së. A dinit ju për vendimet e asaj mbledhjeje?

304. Mbledhja e IV-të e Përgjitshme e LPK-së është mbajtur në korrik të vitit 1993, te Kodra e Trimave në Prishtinë, në shtëpinë e Maliq Brajshorit. Ke ditur ti dhe Hashimi për këtë mbledhje?

305. Keni pasur të deleguar nga partia e juaj përfaqësues në atë mbledhje?

306. Cilët ishin delegatët e partisë, emri dhe mbiemri?

307. Delegatët e asaj mbledhje, a kanë raportuar në kryesin e Partisë suaj?

308. A e dini sa veprimtarë të LPK-së e LKÇK-së janë arrestuar që kishin marrë pjesë në këto tri mbledhje?

309. Ku është Xhavit Haziri ???

310. A i ke njohur Ali Ukën e Remzi Hoxhën? Kur u vra Ali Uka në Tiranë, me cilin flinte në banesë dhe a ishte ky person anëtar i partisë suaj? A të ka tregu gja ai person rreth vrasjes së Aliut?

311. Po anëtarët e Kryesisë së Partisë suaj a i kanë njohur Ali Ukën e Remzi Hoxhën?

312. A e din ti dhe kryesia e partisë tuaj si janë zhdukur në Shqipëri këta të dy?

313. Ke qenë Drejtor (Drejtorisë Politike) i Policisë Ushtarake, a është kështu?

314. Pse në Qershor 1999 në Prizren i bëtë atentat nënës biologjike të UÇK-së?

315. Vetëm pse e kishte LPK-ja në Program për ta bërë realitet Programin e Lidhjes së Prizrenit?

316. Çfarë faji pat bërë LPK që ia ndërrut programin?

317. LPK ishte armikja e përbetuar e pushtuesve sllavë. A është kështu?

318. Çfarë të keqe e mëkati kishte bërë Komandanti Legjendar Adem Jashari, pse ishte anëtar i LPK-së, nuk e mbështesnit dhe nuk e furnizonit apo jo?

319. A nuk e dëshmoj LPK-isti Adem Jashari se është për çlirim e bashkim kombëtar? Po ju për çfarë ishit që nuk e mbështesnit?

320. Kur është vrarë Adem Jashari, a pati pjestarë të partisë suaj që e festuan atë natë?

321. Cili?

322. Cili Shërbim Informativ ju këshillojë ta bënit atentatin mbi LPK-në?

323. Populli shqiptar mbi 2000 vjet i pushtuar nga romakët. Mbi 530 vjet i pushtuar nga osmanët. Për 100 vjet nënën pushtime sllave. Kurrë gruaja e martuar shqiptare nuk e kishte ulur kokën e ta shese nderin femror për t`iu siguruar kafshatën fëmijëve. A e keni vërejtur këtë fenomen trishtues z. Limaj? Tani pas luftës çlirimtare po thoni se populli është i lirë. Pse po ndodhë ky fenomen i prostituimit të gruas shqiptare? Për këtë luftuat? Kjo pyetje i parashtrohet të gjithë politikajve që kanë marrë dhe do të kërkojnë votën e popullit, për me u ulë në karriken e pushtetit qendrorë e lokal!!!???!!

324. Në janar të vitit 2000, në odën e Xhelë Shalës, në Banjë, aty ka ora 03.30 e mëngjezit, më pate thënë se për stinën e verës që e pritshmi, pra për pushime, do t’i bëje gati dy banesa në Prishtinë. Një për familjen e Ismetit, një për familjen time. Ta ktheva menjiherë përgjigjen, apo jo, dhe a të kujtohet çfarë të thashë?

325. Ato Banesa janë të tuat tash?

326. Të babës tënd i ke?

327. Apo „miraz“ i ke?

328. Nuk e derdhi gjakun vëllai jem për banesa, o Fatmir shoku, por vetëm me çlirue e me bashkue popullin tonë. A ishte kështu? (Atëherë, pse në kushtetutën tuaj e keni vendos se nuk do të bëni asnjë lloj bashkimi dhe ndryshimi kufijsh dhe nuk ia lini popullit të vendos)?

329. Po atë natë, në Banjë, të thashë; kujdes Fatmir, këta që po ta rrehin shpinën, për atë histori çka ke bërë gjat luftës, kanë me u ngritur nga dalë lart ku e kanë synimin, në pushtet dhe dikur kanë me të hudh ndoshta edhe në burg. A është kështu? A të ndodhi kështu?

330. Sa bodigarda i ke?

331. Shtëpinë në Bajë me të kujt pare e ndreqe?

332. Po Villën ku banon me familje në Prishtinë me çka e bane?

333. Po edhe gjashtë Villat tjera me paret e kujt i bane? A ke evidencë Bankare?

334. Po veturat?

335. Djalin për shkollim në SHB-a me të kujt pare e financove?

336. E shumë të tjera, a po?

337. Po shokët e tu të partisë ku i kanë në shkollë fëmijët?

338. Kanë bërë shokët e partisë tande pasuri?

339. A i keni vizituar familjet e Tahir Sinanit e Indrit Carës, (të dy Dëshmorë të kombit), ndonjëherë? Po ata që kanë mbet gjallë a i keni thirrë ndonjëherë?

340. Nëse jo, Pse jo?

341. Pse jo, apo ngaqë i kishte shkolluar e edukuar Enver Hoxha?

342. Po ata Oficerë e Gjeneralë të Shqipërisë londineze, që i kishte shkolluar Enver Hoxha dhe ishin të gatshëm në beteja e fronte jetën me dhënë dhe që luftuan bashkë me ju, a ua mbani mend emnat?

343. A i keni ftuar të gjithë sëbashku, të paktën njëherë dhe me ua shtrëngue dorën e me u thanë falemnerës që na ndihmuat?

344. Kemi dëgjuar e marrë vesh se të gjithë ata oficerë që patën ardhë me luftu në Kosovë i keni ndjek dhe në vend të tyne keni marrë do tjerë që u kanë lëpi të prapmen, a është e vërtetë? Mandej këtyne laperëve u paskit lidhë edhe pension, a s’është kështu?

345. Kur Partia e juaj e famshme në Parlamentin tragjiko-komik të ‘Kosovo *1244’ shpalli Pavarësinë e Kosovës, a i ftuat familjen e Zahir Pajazitit, Edmond Hoxhës, Hakif Zejnullahut, Agim Ramadanit, Fehmi Lladrovcit, Xheve Krasniqi-Lladrovcit, Sali Çekut, Ramush Haradinajt, Muj Krasniqit-Kapuçi, Adrian Krasniqit, Tahir Sinanit, Andrit Carrës, Komandant Kumanovës, Jusuf e Bardhosh Gërvallës, Kadri Zekës, Rexhep Malës, Nuhi Berishës, Tahir Mehës, Zija Shemsiut, Afrim Zhitisë, Fahri Fazliut, Xhemajli Berishës, XHAVIT HAZIRIT, Ali Ajetit, Ahmet Axhiut, Behajdin Allaqit, Arif Seferit, gjeneralë e oficerë të Shqipërisë londineze, që ishin në fronte lufte me emblem të UÇK-së, gjithë veteranët e LPK-së si dhe gjithë veteranët tjerë të çështjes kombëtare të

trojeve etnike, apo u mjaftuat veç me vëllaun e Adem Jasharit? Adem Jashari po të ishte gjallë nuk do të bënte sikur ju, apo jo?

346. Po ndonji fletë mirënjohjeje a u keni shpërnda oficerave prej Shqypnie që morrën pjesë në luftë, sikurse keni ba me të gjithë rugovistët që u kanë dhënë pare pas lufte dhe i keni ba edhe veprimtarë të luftës?

347. Nëse jo, Pse jo?

348. Po kur e festoni çdo vit festën e “pavarësisë” së Kosovës, a i keni ftu ndonjiherë ata të Shqypnisë?

349. Për kë e keni shpallë „Pavarësinë e Kosovës“?

350. Për horrat e dilinxhitë?

351. Të gjithë të moshuarit e të rinjtë, që takoj më thërrasin Baca Murat. Në gjithë hapsirën shqiptare ka të shkojë. Po, po edhe të Mërgatës, o Fatmir shoku. A është kështu? Po ju pse na keni harru?

352. Nuk u kam kërku as veturë dhe as bodigarda ! A e dini këtë?

353. Ma i varfëri prej shqiptarëve materialisht në Zvicër unë jam! A e dinë këtë? A e din se gjithë pasuninë teme ua dërgova juve atje në malet e Kosovës?

354. Me ndihma sociale jetoj. A e din këtë?

355. Kanjëherë nuk kam pare as për bukë e cigare, por kurrë nuk ju kam thënë dhe përkulur. A e din për këtë?

356. Unë i takoj asaj shtrese e kategorie të popullit tim, që jam i pasur nga mendja, shpirti dhe zemra. Kasollë nuk kam mundër të ndreqi, por shtëpi kam zemrat e rinisë së artë të popullit liridashës! Për çështje të popullit e Atdheut, aqë sa dij, nuk lëshoj rend! A e din këtë?

357. Vëllaun tim Xhemalin, që e dua ma shumë se fëmijët e mi, para vdekjes të sëmurë e të shtrirë në spital e kam pasur. I çova të fala, duke i thënë: „I thuani Xhemës, në tjetër botë shihemi! Nuk e kam koritur! Atje ku shkojnë njerëzit me ftyrë e emër takohemi e kënaqemi!“ A e din këtë, o Fatmir shoku?

358. Po, ama, jam faqe bardhë dhe shumë krenarë për emrin që e mbaj, që më ka pagëzuar Nënemadhja Nurije! A është kështu?

359. Lëviz i lirë e nuk frikohem prej askujt. Vetëm prej Zotit – e mos të gaboj diç për popullin! A është kështu?

360. Jetën e jetojë në liri. A është kështu?

361. Ftyra, nderi e emri e mbajnë njeriun dhe njerëzimin. A është kështu?

362. Këto virtyte njerëzore i ruaj me xhelozi e fanatizëm, o Fatmir shoku! A e ke kuptuar këtë?

363. Po ti si e jeton jetën?

364. Po shokët e partisë tuaj, para luftës, gjatë luftës si jetuan, e mbas luftës si jetojnë?

365. Keni halle e derte?

366. A ju merr gjumi?

367. Nga paraardhësit e juaj, a keni pasur „rob“ të gjakut të huaj?

368. Nga familja e nënës keni pasur „rob“ të gjakut të huaj?

369. Nga dajallarët e nënës keni pasur „rob“ të gjakut të huaj?

370. Nga dajallarët e babës keni pasëur „rob“ të gjakut të huaj?

371. A e keni bërë testin e ADN-së?

372. Cilit popull po i takojshit, që nuk keni treguar asnjë pikë respekti për të rënët në luftë dhe shokët e luftës? …

* * *

Për vëllaun tim Ismetin, sugarin e nënës Nurije e babës Jashar, që kur ai i ka pasur 15 vjet, kam qenë edukator, mësues, këshilltar e gjithëçka tjetër, për tu përgatitur, për atë që është sot!

Nga 26 gushti 1998, sugari i prindërve të mi, dhe vëllau i dy vëllezërve tjerë Xhemalit (më i madhi) dhe imi, ISMET JASHARI për NE të dy dhe gjithë bashkëluftëtarët e tij është KOMANDANT.

Për respektin që ka KOMANDANTI ndaj meje, nuk mu ka hidhëru aq shumë pse nuk t’u kam drejtuar ma herët me këto pyetje.

Kam respektuar hierarkinë e LPK-së!

Kam menduar se, kjo hierarki e LPK-së do të mirren me këtë punë!

Që në fillim, KOMANDANTI IM (pas 26 gushtit 1998) më ka thënë, se ata mbrojnë prapanicën e vetë e jo të drejtën dhe popullin e Atdheun! Janë sa dinakë, po aq dhe frikacakë!

z. Fatmir Limaj,

nga KOMANDANTI IM kam pasur trysni të përhershëm, që të ju drejtohem me këto pyetje, saqë shumë herë jam ngushtuar dhe as gjumë nuk kam vu në sy.

Kam pritur që ti vet të reflektoje – e dy vëllezërve të Ismet Jasharit, shtruar gjithëçka ti sqaroje.

Z. LIMAJ, UNË ZBATOJ URDHËRAT E KOMANDANTIT TIM!

Heroi ynë i Madh, Gjergj Kastrioti-Skëndërbeu kishë ditë me falë!

Sepse i ka takur popullit pellazgo-ilir, pra popullit shqiptar!

E Populli shqiptar dinë me falë!

Edhe Xhemal e Murat Jashari kanë gjen e gjak shqiptari dhe dinë me falë!

z. Fatmir Limaj  REFLEKTO!

Fatmir, ktheja pasaportën e Ismetit familjes, me të cilën më 10 mars 1998 shkove nga Cyrihu në Tiranë. Vajzat e tij duan ta kanë për kujtim.

E more i madhi Hoxhë, Mulla Hajdar Jashari, (shumë ramet past), me gen e gjak shqiptari, patrioti, nacionalisti, fillozofi, i kalituri me ngjarjet gjatë jetës, se më dolën të gjitha fjalët e këshillat e tua, bre!!!

Më pate thënë ka fundi i vitit 1975: Mbaj mend këto që do t’i them tani, se do t’ju duhen në jetë: “Mos ju beso dhe mos afro frymorë me dy këmbë, me surrat njeriu, që e kanë merak shumë pushtetin, paret dhe janë dilinxhi (që vrapojnë pas grave të huaja), sepse këto tre kategori njerëzish, me nder me thënë, nuk bëhen kurrë për popull e Atdhe dhe herëdokurdo ju tradhëtojnë juve, popullin dhe Atdheun!

Populli tash është bind se çfarë përbindësha janë këta! Ata thërrasin: Rroftë pushteti! Rroftë paraja!

* * *

Këto Pyetje – Testament, që sot po ia përcjelli z.Fatmir Limaj, paralajmëroj opinionin publik, se me pyetje të kësaj natyre – në ditët në vijim, do të përballen edhe: Ali Ahmeti, Xhavit Haliti, Azem Syla, Adem Grabovci, Hashim Thaçi, Emrush Xhemaili, Gafur Elshani, Ibrahim Kelmendi, Jakup Krasniqi, Fazli Veliu, Ramush Haradinaj (urojmë që sa ma shpejt të lirohet si i pafajshëm nga gjyqi i Hagës) dhe Musa Xhaferi (të cilin as kujdestar nëpër demonstrata nuk e kemi lënë).

 

Shpirtmadhi, Zemërmadhi, Filozofi, largëpamsi, i mençuri dhe i urti; Xhemal Abria, sot 100 vjetë, Pashiqi (princi serb që kishte pushtuar tokat shqiptare jashta Shqipërisë londineze) e kishte pyetur me ironi; ju shqiptarët po thoni se Shqipërinë keni nënë! Kë e keni babë?

I meçuri Xhemal Abria, menjiherë ja kthenë përgjygjjen, dhe i thotë:

Po

NËNË kemi SHQIPËRINË!

BABË kemi Mërgatën në kurbet!

              E kemi dërguar me naj siguruar kafshtatën

SHPËRNDAJE