bernnaBernë, 20 qershor  -Keshilltari Federal  Guy Parmelin i cili para ca ditesh qendroi  ne Prshitinë, sot  ka pritur ne Berne homologun e tij austriak Hans Peter Doskozil me te cilin kane biseduar rreth  migracionin dhe Kosovë,s njofotn agjencia  e lajemeve “Presheva Jonë” nga Zvicra

 

Këshilltari Federal Guy Parmelin enjten, përshëndeste me kolegun e tij austriak Hans Peter Doskozil, Ministri Federal për Mbrojtje dhe Sporteve. vizita zyrtare dhe diskutimet për bashkëpunim ushtarak ishin program të veçantë.

Të dy vendet të bashkëpunojnë në mënyrë të veçantë për të siguruar hapësirën ajrore në Forumin Ekonomik Botëror (WEF) në Davos dhe për ruajtjen e paqes në Ballkan.

Përveç kësaj, një diskutim mbi sigurinë rajonale, veçanërisht në juglindje të kontinentit, ka qenë në rendin e ditës. Austria dhe Zvicra kanë dërguar një kontingjent relativisht të madhe në Kosovë për te sigruar paqen dhe stablitetin ne rajon.

Diskutimet mes z Parmelin dhe Doskozil përqëndrua kryesisht në bashkëpunimin ushtarak në zonën kufitare dhe zhvillimin e forcave të armatosura. Situata migrimit në Evropë eshte po ashut teme e bisediemeve, tha zratri nga VBS.

Zvicra dhe Austria kanë të përbashkët takimin e mbrojtjes dhe sportive në të njëjtin departament, i cili lehtëson mirëkuptimin e ndërsjellë, sipas VBS.

SHPËRNDAJE