Bernë, 7 prill /AIK-Presheva Jonë

 

 

Ditë më (17 mars) gjatë një aksioni nga ana forcave policore evropiane  EULEX-it në komunën e Malishevës dhe Lipjanit, kihste arrestuardisa ish-pjesëtarë të UCK-së, ku njëri prej tyre gjendej në Zvicër, nën akuza për krime lufte në Kosovë gjatë vitit 1999. Në përgjigje të ketij aksioni edhe policia e Zvicrës po at ditë kishte arrestar të kërkuarin tjetër i cili jeton në Friburg të Zvicrës, njofton sot agjencia « Presheva Jonë “Sipas një mandatit ndërkombëtar forcat e sigurisë në vendin tonë para dy jave kanë arrestuar në Friburg  të Zvicrës një ish-pjesëtar UCK-së, i akuzuar për krime kundër civilëve në Kosovë..Kërkesa nga Prishtina, rrespektivisht nga Minsitri a Drejtësisë nga Republika  e Kosovës na ka ardhur me 24 mars dhe pas disa procedurave ai do të ekstradohet së shpjeti policisë  në Kosovë. Edhe pse personi i arrestuar ka refuzuar të ekstradohet dhe Berna së shpejti  do t’i dorëzojë organeve omptetemne  të drejtësisë në Kosovë.” shprehet për AIK « Presheva Jonë »  Falco Gali nga Zyra Federale e Drejtësisë në Bernë.

SHPËRNDAJE