Nisur nga deklaratat e disa liderëve nga Lugina e Preshevës rreth ngritjes së kuotave dhe pranimit të studentëve të rinj nga këto treva shqiptare në Unversitetin e Tiranës, gjest ky i mirë i qeverisë shqiptare dhe MASH-it…që po përdoret si marketing politik nga disa liderët të Luginës, njeriu numër një i MASHit dr. Myqerem Tafaj, minister,  lëshon ket shpjegim përmes agjencisë informative “Presheva Jonë” 

 Tiranë, 30 tetor/AIK-Presheva Jonë

 

Nisur nga deklaratat e disa liderëve nga Lugina e Preshevës rreth ngritje së kuotave dhe pranimit të studentëve të rinjë nga keto treva shqiptare në Unversitetin e Tiranës, i cili gjest i mirë i qeverisë shqiptare dhe MASH-it…po përdoret si marketing politik  nga disa liderët të Luginës, prandaj edhe dr.Myqerem Tafaj, minsitër i arsimit shqiptar përmes agjencisë informative “Presheva Jonë” jep ket shpjegim lidhur me pranimin e studentëve nga Presheva, Bujanoca dhe Medvegja ne Universitetin  e Tiranës:   

“Kryeministri Berisha ka deklaruar se kete vit Lugina e Presheves do te trajtohet me perparesi per pranimet ne shkollen e larte. Ne zbatim te politikave tona te pranimeve, une kam ftuar ne ministri dhe kam zhvilluar bisedime me te gjithe faktoret shqiptar te kesaj treve. Mbi kete baze kam leshuar edhe urdherin per ndarjen e vendeve te studimit, sipas degeve dhe universiteteve. Numri me i madh i kerkesave ka qene per pese universitetet e Tiranes.  Prandaj une vendosa javen e kalaur qe te bej rishperndarjen e kuotave ne menyre qe studentet e Lugines se Presheves te kene mundesi maksimale qe te realizojne deshirat e tyre per studime te larta ne deget e zgjedhura…“ thuhet në fillim të letrën e misnirrti shqiptar Myqerem Tafaj, dëreguar redkais¨se së Agjencisë informative „Presheva Jonë“

Në vazhdim të kësaj letre-shpjeguese, ministri shqiptar ka shtuar se  „ Nderkohe i kam kerkuar te gjithe faktoreve qe te jene korekt ne informimin e studenteve dhe transparent me to dhe familjet e tyre. Te gjithe kandidatet kane aplikuar prane universiteteve dhe fakulteteve perkatese, ne pepruthje me udhezimin e leshuar nga ne. Ne asnje rast Ministria e Arsimit dhe Shkences nuk ka nderhyre ne kete proces. Pranimi eshte bere ne baze te rezultateve te arritura ne shkollen e mesme…“

SHPËRNDAJE