Gent CakajPreshevë, 3 shkurt -Në kuadër të presidencës rumune të Këshillit të Ministrave të Bashkimit Europian, në Bukuresht eshte mbajtur takimi dyditor i ministrave të Punëve të Jashtme të vendeve anëtare të Bashkimit Evropian dhe vendeve kandidate, ku prezentuan edhe dy ministrat e shteteve shqiptare z.Gent Cekaj dhe Behgjet Pacolli, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Gjate ketij takimi ministri Pacolli dhe Cakaj jane perfshire ne replika te rrepta me Ministrin e Jashtëm te Serbisë, Ivica Daçiç. Ne takimine  Bukuredshtit ishte edhe Ministri i Jashtëm i Kosovës, Daçiç ka pyetur jo pa ironi, se pse ka dy ministra te Kosoves.

Një skandal diplomatik i pashembullt u zhvillua në një takim të ministrave të jashtëm në Bukuresht, kur Ministri i Kosovës Behgjet Pacolli hapi haptazi vdekjen e Ministrit të Punëve të Jashtme të Serbisë Ivica Daçiç!

Mediat serbe kane shkruar se “Në një takim në Rumani, një konflikt shpërtheu midis kreut serb të diplomacisë dhe politikanëve shqiptarë. “Ministri i Kosovës haptazi kërcënoi Zëvendëskryeministrin serb..”

Daçiç ne Rumani u be nervoz jo vetem rreth dy ministrat shqiptar  (Pacolli dhe Cekaj) por edhe per taksat e kreministrit Ramush Haradinajt vene Serbisë.

Sipas gazetave te Beogradit “Pacoli më pas kërcënoi me vrasje dhe Dacic me fjalët: Pacolli është, siç mësojmë, pa pardon në serbisht, i tha Dacic ne sy: “Nëse do vte kete ndonje atentat, do t’ju vie nga shqiptarë”. (“Pacoli je, kako saznajemo, bez pardona, i to na srpskom, Dačiću rekao: “Ako bude neki atentat, da znaš da smo mi Albanci.”) transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Daçiq me pastaj i zemeruar ju eshte pergjigjur ministrave shqiptar Pacollit dhe Cakajt se “Po, po, të gjithë jemi nga Serbia, Kosova është Serbi”!

 

SHPËRNDAJE