Sot po mbahet Tryeza e Tretë e Sportit në bashkëorganizim të Ministrisë së Sportit dhe Komitetit Olimpik të Kosovës. Qëllimi i kësja tryeze është që të koordinohen dhe bashkërendohen politikat dhe aktivitetet sportive në të gjithë sektorin e sportit. Pjesë e kësaj tryeze është edhe ministri i Sportit, Hajrulla Çeku, por edhe kreu i FFK-së, Agim Ademi.

Hodaj: Komisioni i ka tejkaluar kompetencat

Temë qendrore pa dyshim është edhe procesi i licencimit të federatave. E në këtë pikë ka pasur edhe një debat, ku u.d.sekretari i përgjithshëm i FFK-së, Taulant Hodaj, ka kritikuar Komisionin për Licencim për zhagitjen e procesit të licencimit të FFK-së, duke e përmendur si alternativë edhe dërgimin e këtij procesi në gjykata. “Në këtë proces po tejkalohen kompetencat me kërkesat e Komisionit dhe kjo po bëhet qëllimshëm”, tha ndër të tjera Hodaj.

Ministri: Nuk mund ta bllokojë askush futbollin

Ndërkaq, ministri i Sportit, Hajrulla Çeku ka thënë se askush nuk mund ta ndalë futbollin, derisa ka qenë kritik edhe ndaj komisionit.

“Ne nuk mund ta interpretojmë Kodin Etik të FIFA-s dhe Komisioni nuk ka të drejtë të japë mendim. Kur na duhet një interpretim ne komunikojmë drejtpërdrejt me FIFA-n dhe UEFA-n. Pra, nuk ka mundësi dhe nuk ka kush që mund ta bllokojë futbollin”, ka thënë ministri. Ai ka thënë se nuk e sheh të nevojshme që kjo çështje të shkojë në gjykatë

SHPËRNDAJE