Kancelarja gjermane Angela Merkel, tha të shtunën se lidhjet e Evropës me Rusinë kanë mbetur sfiduese, por ishte e rëndësishme bashkëpunimi në luftën kundër terrorizmit islamik.

“Lufta e përbashkët kundër terrorizmit islamik është një fushë ku ne kemi interesa të njëjta dhe ne mund të punojmë së bashku”, tha Merkel në një fjalim në Konferencën e Sigurisë në Mynih, ku zëvendëspresidenti amerikan Mike Pence ishte në audiencë, transmeton Experess.

Merkel e cila ka qenë kritike ndaj vendimit amerikan  për të ndaluar hyrjen në SHBA të shtatë vendeve me shumicë myslimane, theksoi se vetë Islami nuk ishte burimi i terrorizmit. Ajo tha se ishte kritike për të përfshirë vendet myslimane në luftën kundër terrorizmit islamik.

Gjermania, nën presionin në rritje nga ana e udhëheqësve amerikanë për të rritur shpenzimet e saj ushtarake, do të bëjë “çdo gjë që është e mundur” të përmbushur një objektiv të NATO-s për shpenzimin e 2 për qind të prodhimit ekonomik në mbrojtje nga 2024, tha Merkel në konferencë.

SHPËRNDAJE