Aksidenti në autostradën Ibar, katër të vdekur Aksidenti i trafikut që ndodhi mbrëmë rreth 23 orë në rrugën Cacak-Mrcajevci pranë Mojsin vrau katër vetë, mëson RTS. Dy vetë pësuan lëndime serioze, njfton aghejncia e lajmeve “Presheva Jonë”

Aksidenti ka ndodhur kur shoferi e pasagjeri automjeti “dëm” targa të licencës Cacak, sepse shpejtësia pakorrigjuara, kapur dhe goditi një automjet i udhëtarëve “Jug” që ishte duke ecur përpara në të njëjtin drejtim, sipas Ministrisë së Brendshme.

Pas kësaj, shoferi i “dëmit” u zhvendos në korsinë e majtë dhe e goditi pjesën e përparme të automjetit të pasagjerëve “Audi” pllaka e licencës Kragujevac që janë duke lëvizur në drejtim të kundërt.

Për shkak të ndikimit, “Audi”, u ul në kanalin, ndërsa automjeti është “dëm” u kthye në rrugë dhe e goditi “Jug” që u ul jashtë rrugës dhe goditi një gardh metalik.

Bulaci eshte tragjik, katër serbe vdiqen nga ky aksident, ndërsa dy vetë pësuan lëndime të rënda trupore, të rrezikshme për jetën. Më e lehtë është shoferi i “Jugo”. Pasagjerët e lënduar u dërguan në spitalin e Çaçakut.

Me urdhër të prokurorit publik në deputetit shofer “dëmit” Cacak N. J. (1979) nga Çaçak, përcaktohet norma e mbajtjes për shkak të dyshimit të bazuar për kryerjen e veprës së rëndë kundër sigurisë së trafikut publik.

Hetimi u krye nga Prokurori Publik Bazë në Çaçak, në prani të oficerëve të policisë SPI Cacak dhe ekspertëve në profesionin e trafikut.

SHPËRNDAJE