Bernë -Gazeta me e madhe zvicerane BLICK nga sot se paku deri te shtunen e ardhshme  do te shkruaj edhe ne  gjuhën  shqipe. Keshtu thuhet edhe ne paralajmerimin e  kesaj gazete zvicerane e  cila ka shkrur ne balline ne gjuhen shqipe nje tekst prej 3 rreshtave ilustruar me nje flamur apo me mire me thënë me një ish-flamur shqiptar me ylli, simbol ky i sistemit komunist gjate kohes se diktatorit Enver Hoxha. “Falemnderit gazetës zvicerane “Blick” që shkruan shqip, por jo falmanderit për flamurin komunist”, ka shkruar agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Zvicra

 

Gazeta me e madhe zviceren ka zgjedhur agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” te kerkoj falje shqitarëve per “flamurin me ylli” 

Ne keta tre rreshta te BILC ne ghuhen shqipe ka shkruar: Të nderuar motra dhe vëllezer nga Zvicra. Gjate tane javës se ardhshme gazte BLICK ne gjuhen shqipe. Ngjaret me aktuale te Kombëtares shqiptare-cdo dite ne gjuhen  e juaj !”

 

Per keta tre rreshta ne gjuhen shipe sigurisht shiptaret ne Zvicer si nje komunitet me i madh dhe i rendesishëm do te falenderoin gazeten zvicerane, por jo edhe per flamurin me ylli te kuq, tek te cilet ka shkatuar pakënqesi dhe reagime aq me teper se edhe Zvicra kishte kontribuar bashke me vendet evropiane dhe boterore ne shperrjen e sistemit dikatorial komunist ne Shqiperi, shkrua sot agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ” nga Zvicra

Kjo pamje e flamurit shqiptar me ylli komunist qe tek shqiptaret ne zvcer nuk eshte merëpritur. Se eshtë lapsus apo gabim teknik ende nuk kemi arrirur të mesojme  nga koleget tane zviceran. Por,  komentet e lexuesve dhe ne biseda shqiptaret ne Zvicer, diaspore  dhe Shqiperi flasin  ne shaka se luhet ndeshja mes  “komunisteve”  shqiptar dhe demokratve zviceran, shkruan ne fund  agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Siq ka njotuar gazeta me e madhe zvicerane BLICK nga sot (gjate kampionatit) ka shkrur ne balline ne gjuhen shqipe nje tekst prej 3 rreshtave, por  ilustruar edhe me nje flamur apo me mire me thënë me një ish-flamur shqiptar me ylli, simbol ky i sistemit komunist gjate kohes se diktatorit Enver Hoxha.

SHPËRNDAJE